Rib eye steak s olivovo - rajčinovou omáčkou

Pre rib eye steak je charakteristické bohaté mramorovanie vrátane tzv. tukového oka, ktorý steaku vnieslo pomenovanie rib eye (v angličtine oko) steak. Práve vysoký obsah tuku zaisťuje tomuto plátku mäsa vynikajúcu chuť. Čo si tiež žiada vynikajúci recept.

 

INGREDIENCIE

Rib eye steak s olivovo-tomatovou omáčkou

 

POSTUP

IMG_5293   IMG_5304   IMG_5326
1. Rib-eye osušte utierkou a nakrájajte ho na steaky o hrúbke cca 2 cm.   2. Vložte steak do misky, pokvapkajte ho olejom, okoreňte a pridajte k nemu rozmarín a tymián. Nechajte 20 minút odležať.   3. Po odležaní steak opekajte na sucho na rozpálenom oleji na panvici 2 minúty z každej strany. Potom nechajte mäso odpočinúť.

 

 

IMG_5350   IMG_5385   IMG_5394

4. Rajčiny nakrájajte na kocky a olivy na kolieska.

 

5. Na panvicu nasypte cukor. Kým sa z cukru urobí karamel, pridajte rajčiny, olivy, biele víno a nechajte dusiť.

 

6. Po odparení alkoholu omáčku dochuťte soľou, korením, poprípade cukrom a na záver zjemnite maslom.