Recepty s čokoládou Ruby Callebaut

HRIANKA SO SYROM ROQUEFORT A ČOKOLÁDOU RUBY

Hrianka so syrom Roquefort a čokoládou Ruby

Ingrediencie:

400 g chlieb na hrianky, 100 g čokolády Ruby Callebaut, 500 g syru Roquefort

Postup:

1. Z chleba na hrianky vytvorte kruhy s priemerom 4 cm a opečte na suchej panvici. Nechajte ich vychladnúť a dajte stranou.

2. Čokoládu roztopte, rozlejte na plech vyloženým papierom na pečenie na hrúbku čokolády 4 mm. Vykrojte kruh pomocou okrúhlej vykrajovačky s priemerom 4 cm a dajte stuhnúť do chladničky.

3. Zo syra si pripravte tiež kolieska s priemerom 4 cm

4. Na opečenú hrianku položte krúžok čokolády a nato syr Roquefort.

Donuty s čokoládou Ruby Callebaut

Donuty s čokoládou Ruby

Ingrediencie: 

75 g masla, 115 g kryštálový cukor, 1 vajíčko veľkosti L, 650 g múky, 350 g mlieka, 30 g droždie, 2 g soľ, 500 g čokolády Ruby Callebaut

Postup: 

1. Zmäknuté maslo zmiešajte s cukor a vajíčkom, pridajte preosiatu múku so soľou, teplé mlieko (nie horúce!), droždie a poriadne prepracujte na hladké, nelepivé cesto.

2. Cesto vložte do misy, zakryte utierkou a nechajte vykysnúť v teple kým nezdvojnásobí svoj objem.

3. Vykysnuté cesto vyvaľkajte na hrúbku 1 cm a vykrajujte z nich okrúhle tvary a v strede vykrojte ešte menšiu dierku. Nechajte vykysnúť ďalších 30 minút.

4. Predhrejte slnečnicový olej na 175-180°C. Smažte z každej strany dozlatista. Vysmažené pokladajte na papierové utierky aby absorbovali tuk.

5. Poleva: čokoládu roztopte a donuty namáčajte z jednej strany. Počas toho ako budete vyberať donut z čokolády, trošku pretrepte rukou do strán aby čokoláda rýchlejšie stuhla. 

Zdroj receptu a fotiek callebaut.com