Mini cheesecake s bielou čokoládou a malinami

Mini cheesecake s bielou čokoládouIngrediencie

125 g sušienok (môžete použiť maslové, kakaové atď), 60 g masla (izbovej teploty), 40 ml vriacej vody, 2 lyžičky práškovej želatíny, 375 g krémového syra (izbovej teploty, môžete použiť napríklad syr značky Philadelphia), 55 g cukru krystal, 160 ml smotany (31 - 33 %), 100 g bielej čokolády (rozpustená a vychladnutá), 250 g čerstvých malín, práškový cukor, na posypanie pred servírovaním

Postup

1. Pripravte si formu na muffiny (z uvedených ingrediencií pripravíte 12 mini cheesecakov) alebo malé žiaruvzdorné misky a vyložte ich pečiacim papierom.

2. Sušienky dajte do food processoru a spracujte kým vznikne jemná štruktúra. Pokiaľ nemáte food processor dajte sušienky do sáčku a použite tĺčik na mäso alebo valček na cesto. Potom pridajte rozpustené maslo a spojte. Potom zmes dajte na dno foriem a utlačte lyžicou. Dajte na 30 vychladnúť do chladničky.

3. Do malej misky dajte dve lyžice vriacej vody. Pridajte do nej práškovú želatínu a prešľahajte, pokiaľ nebude želatína úplne rozpustená. Nechajte vychladnúť (zhruba 5 minút).

4. Krémový syr s cukrom prešľahajte ručným šľahačom alebo v kuchynskom robote dohladka. Pridajte želatínu a pokračujte v mixovaní. Potom pridajte smotanu a šľahajte dohladka. Na záver vmiešajte rozpustenú bielu čokoládu.

5. Na sušienkový základ vo formách rozložte čerstvé maliny (asi 125 g). Potom dajte do každej formy lyžicou krémovú zmes a uhľaďte povrch. Dajte vychladnúť do chladničky cez noc (minimálne 6 hodín)

6. Servírujte ozdobené zvyškom čerstvých malín a posypané múčkovým cukrom.

Zdroj receptu a obrázku k receptu: www.taste.com.au