Mexická kuchyňa - Carpaccio tortillas, Pico de Gallo, Guacamole

Dnes Vám ponúkneme niečo z mexickej kuchyne a to Carpaccio tortillas. Nebojte sa, ostaneme pri mäse, pretože sa primárne u hlavného chodu jedná o tenké plátky hovädzej sviečkovej, balené v pšeničnej tortille s parmezánovým créme fraiche a rukolou. Mexická kuchyňa k tomu ponúka salsu Pico de Gallo a výborne avokádové Guacamole. Mexická kuchyňa sa vyznačuje úžasnými chuťami a farebnosťou.

Carpaccio tortillas

Mexická kuchyňa

Ingrediencie:

  • 400 g hovädzej sviečkovej
  • 5 tortíl
  • 400 g créme fraich (smotana na šľahanie 30%)
  • 100 g parmezánu
  • 100 g rukoly
  • 1 limetka
  • soľ, čierne korenie podľa chuti
  • 5 strúčikov cesnaku

Postup:

1. Hovädziu sviečkovú zprudka orestujeme, osolíme a okoreníme. Potom dáme do rúry vopred predhriatej na 90°C. Do najhrubšieho kusu mäsa vpichnite kuchynský teplomer. Mäso vyberte po dosiahnutí teploty 59°C.

2. Do smotany na šľahanie pridáme nastrúhaný parmezán, kôru a šťavu z limetky, prelisovaný cesnak, soľ, korenie a všetko premiešame.

3. Mäso si nakrájame na skutočne tenučké plátky.

4. Tortillu rozložíme na stôl a potrieme smotanou na šľahanie, pridáme plátky sviečkovej, rukolu, tortillu a zrolujeme.

5. Tortillu Carpaccio tortillas nakrájame na 4 dieliky. Podávame so salsou.

Pico de Gallo

Ingrediencie:

  • 500 g rajčiny
  • 2 červené cibule
  • 2 papričky - zelené jalapeňos
  • 1/2 zväzok koriandra
  • 1 limeta
  • 1 mango
  • soľ a čierne korenie

Postup:

1. Rajčiny nasekáme na drobné kocky, pridáme nasekané papričky, koriander, mango a cibuľu. Dochutíme soľou, čiernym korením a limetkovou šťavou.

Mexická kuchyňa zo zdravej stránky - Guacamole

Ingrediencie:

  • 2 mäkké avokáda
  • 2 zrelé rajčiny
  • 1 červená cibuľa
  • 2 chilli papričky
  • 1/3 zväzok čerstvého koriandra
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1⁄2 limetky
  • soľ, čierne korenie podľa chuti

Postup:

1. Avokádo rozpolíme a vyberieme kôstku.

2. Lyžicou vylúpneme vnútro do nádoby, ktorá je vhodná na mixovanie.

3. Pridáme soľ, korenie, cibuľu, koriander, cesnak, šťavu z limetky a všetko dobre rozmixujeme.

4. Potom nasekáme rajčiny na veľmi malé kocky spolu s feferónkami a pridáme do tohového Guacamole.

5. Osolíme, okoreníme podľa chuti.