Linecké koláčiky trochu inak

Skúste tento rok zaradiť k svojim receptom na vianočné čajové pečivo tento recept na mandľové linecké pečivo. Mandle dodajú cestu chuť a tiež farbu.

Ingrediencie:

Linecké pečivo

  • 1 žĺtok
  • 280 g hladkej múky
  • 180 g masla
  • 250 g cukor múčka
  • 1 vrchovatá lyžica na jemno namletých mandlí
  • váš obľúbený džem

Postup:

1. Najprv zmiešajte sypké ingrediencie.

2. Túto zmes nasypte na pracovnú dosku, uprostred zmesi prstom vytvorte jamku.

3. Do jamky dajte žĺtok a maslo nakrájané na malé kocky.

4. Pomocou ruky spracujte hladké cesto.

5. Cesto zabaľte do fólie a dajte aspoň na hodinu odpočinúť do chladničky.

6. Po vychladnutí cesto rozvaľkajte na výšku cca 2-3 mm a pomocou vykrajovačiek vykrajujte tvary. Nezabudnite však urobiť od každého tvaru párny počet a polovicu vždy s dierkou.

7. Jednotlivé tvary kladieme na plech vyloženým papierom na pečenie.

8. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C dozlatova (cca 5-6 minút).

9. Po vychladnutí k sebe zlepujte jednotlivé dvojice marmeládou alebo džemom.