Letné závitky

Ázijská kuchyňa je rozmanitá a vyniká najmä jedlami, ktoré sú veľmi ľahké do žalúdka a i tak zasýtia. Dôkazom sú tieto letné závitky, v ktorých nájdete kuracie mäso, veľa zeleniny a ryžové rezance.

Letné závitky

Ingrediencie

2 balenia, ryžového papiera (min. 20 ks), 1 balenie ryžových sklenených rezancov, 1 ľadový šalát, 1 zväzok jarnej cibuľky, 400 g kuracích pŕs, 2 karotky, 1 kaleráb, 1 balenie sójových klíčkov, šalátová uhorka, kúsok zázvoru, chilli paprička, rybacia omáčka, limetka, sladká chilli omáčka, koriander, mäta, soľ

Postup

1. Mäso dáme variť so zázvorom a dochutíme rybacou omáčkou, potom po uvarení scedíme a necháme vychladnúť.

2. Rezance dáme variť cca 2 - 3 minúty.

3. Uvarené rezance zlejeme a necháme namočené v studenej vode.

4. Zeleninu nakrájame na jemné rezance a ľahko osolíme, aby pustila trošku vody.

5. Mäso nasekáme na jemné kúsky, rezance scedíme cez sitko a premiešame s mäsom, ochutíme rybacou omáčkou, pridáme koriander, limetkovú šťavu a chilli papričku. Pridať môžeme i sójovú omáčku.

6. Ryžový papier namočíme na pár sekúnd do vlažnej vody a dáme na dosku. 

7. Na dolnú časť dáme ochutené rezance a zeleninu, okraje prehneme dovnútra a zrolujeme.

8. Závitky necháme chvíľku zaschnúť a potom podávame so sladkou chilli omáčkou, do ktorej nasekáme pár lístkov mäty.