Krkovička na čiernom pive s rösti

Bravčová krkovička je na tento recept najlepšou voľbou. Je to jeden z mála kusov mäsa, ktorý nemá „specifickou“ vôňu a vďaka prerasteným kúskom je krásne šťavnaté, mäso zkrehne a nasaje do seba okolné chute.

Ingrediencie:

Krkovica na čiernom pive

  • 5 plátkov bravčovej krkovice
  • 4 stredne veľké cibule
  • 100 g anglickej slaniny
  • 7 strúčikov cesnaku
  • 70 g masla
  • 100 ml čierneho piva
  • soľ, čierne korenie podľa chuti
  • dijonská horčica
  • miska hladkej múky na obaľovanie mäsa

Postup:

1. Trochu silnejšie plátky krkovice jemne naklepeme, osolíme a okoreníme. Potrieme dijonskou horčicou a ľahko obalíme v hladkej múke.

2. Mäso zprudka opečieme na sadle na panvici z oboch strán a vložíme do pekáča.

3. Cibuľu nakrájame na polkolieska, cesnak nakrájaný na plátky spolu so slaninou na kocky orestujeme na rovnakej panvici a pridáme k mäsu. Obsah pekáča zalejeme čiernym pivom.

4. Pečieme v predhrietej rúre cca na 180 - 200°C najskôr prikryté a keď bude mäso takmer hotové dopekáme ho odokryté. Tým vypečieme prebytočnú vodu a ostane nám iba dobrá šťava.

Bramborové rösti

Zemiakové rosty

Ingrediencie:

 800 g zemiakov
• 1 vaječný žĺtok
• rastlinný olej
• soľ, čierne korenie

Postup:

1. Zemiaky olúpeme a nastrúhame na strúhadle nahrubo. Pridáme žĺtok, soľ, čierne korenie. Premiešame a vytvoríme placky v štýle zemiakových placiek. Na panvici rozohrejte olej a rösti opečieme do zlatej farby, potom presunieme do pekáča a necháme dorobiť v rúre na cca 15 minút na 150°C.