Krevety v tempure

Krevety v tempure (krevety obalené v tempurako - tak sa nazýva múčka), sú to skvelým jedlom do ruky. Poslúži ako zaujímavé občerstvenie aj jednoduchý predkrm. Tempura, tak sa volajú všetky jedlá obalené v tejto múke. Má veľmi veľa variant, môžete obaliť huby, kúsky rýb kuracie mäso, alebo ju pripraviť na sladko s ovocím, ktoré môžete namáčať v čokoláde.

Ingrediencie na krevety v tempure:

Krevety v tempure

  • 4 tygrie krevety
  • 70 g tempura múka - tempurako
  • 30 g hladkej múky
  • olej na smaženie
  • omáčka Ponzu nebo Tsuyu
  • čierne korenie
  • soľ

Postup:

1. Krevety zbavte panciera, odstráňte črievka a prepláchnite vo vode.

2. Tempuru rozšľahajte v ľadovej vode s čiernym korením a soľou.

3. Krevety najskôr obaľte v hladkej múke, potom v cestíčku a ihneď vložte do rozohriateho oleja.

4. Smažte do svetlej zlatavej farby a nechajte odsať prebytočný tuk pomocou papierovej utierky.

5. Podávajte so svetlou omáčkou Ponzu alebo Tsuyu.

Tip: Krevety môžete obaliť aj v panko strúhanke alebo na európsky spôsob v kukuričnej múke