Jednoduchý recept na Buffalo krídelká

Buffalo krídla je jednoduchý a chutný recept, ktorý si môžete pripraviť doma v rúre alebo potom v rámci grilovacej sezóny vonku na záhrade. Buffalo krídelká sú pre Američanov niečo ako pre nás známe utopence či nakladaný hermelín, teda česko-slovenská klasika na jedálnom lístku "k pivu". Na prípravu marinády sa používa omáčka Frank's RedHot, ale v našom recepte odporúčame aspoň z kajenského korenia.

Pálivé krídelká podávajte s čerstvých chrumkavým pečivom a čerstvou zeleninou. Zvyčajne sa podáva so stonkovým zelerom a podľa niektorých s omáčkou z modrého syra. Stačí rozmiešať modrý syr, kyslú smotanu a 2 lyžice majonézy.

Buffalo krídelká

Buffalo krídelká recept

Čas prípravy: hodina a pol
Porcie: 4

Ingrediencie:

  • 1 kg kuracích krídelok (prepolených v kĺbe)
  • 3 strúčiky prelisovaného cesnaku
  • 1 a pol lyžice olivového oleja
  • 1 a pol lyžice jablčného octa
  • 3 lyžičky červenej mletej sladkej papriky
  • 3 lyžičky soli
  • čierne korenie podľa chuti
  • 3 lyžice medu
  • 80 ml pálivej omáčky z kayenského korenia (alebo vyberte si z našej širokej ponuky chilli omáčok a vyberte si podľa pálivosti)

Postup:

1. Na marinádu si zmiešame všetky ingrediencie v mise a dobre premiešame. (Okrem krídeľok :) )

2. V zmesi obalíme kuracie krídla a necháme minimálne hodinku odpočívať v chladničke. (Zvyšnú marinádu nevyhadzujte)

3. Pred pečením krídla vytiahneme aspoň 20 minút vopred kvôli teplotnému šoku.

4. Predhrejeme rúru na 210°C.

5. Rozprestrieme krídelká na plech vyloženým papierom na pečenie a pečieme 40 minút.

6. Po upečení krídla vyberieme a potrieme zvyšnou marinádou.

7. Teplotu v rúre zvýšime na 230°C a pečieme ďalších 30 minút.

8. Počas pečenia krídla obraciame, aby boli prepečené zo všetkých strán rovnomerne a lesklé.