Hruška na víne

Ubriaca pera - hruška varená v bielom víne so šafránom a aromatickou čokoládou - je taliansky recept. Dezert, ktorý v lete úžasne spestrí a osvieži domáce menu. Tento dezert je totiž ideálny ako sladká bodka, ktorá vás príliš nezasýti, ale krásne pohladí dušu i jazyk.

INGREDIENCIE

hruska na vine

 

POSTUP

hruska na vina 1   hruska na vine 2   hruska na vine 3

1. Olúpte hrušky a zbavte sa jadierok.

 

 

2. V hrnci rozpuste cukor, zalejte bielym vínom a pridajte šafrán.

 

3. Do variacej sa zmesi pridajte hrušky a varte dokým ľahko nezmäknú (asi 7 minút).

 

hruska na vine 4   hruska na vine 5   hruska na vine 6

4. V malej rajnici prevarte smotanu s rozmarínom, badiánom a škoricou. Potom smotanu sceďte.

 

5. Vo vodnom kúpeli rozpuste čokoládu a pridajte prevarenú smotanu. Všetko dohromady dôkladne premiešajte. 

 

 6Hrušky naaranžujte do požadovaného vzhľadu a prelejte smotanovou čokoládou. 

ciapka RADY ŠÉFKUCHÁRA

  1. Zvar z vína, cukru a šafránu môžete použiť viackrát. 
  2. Hrušky používajte polotvrdé, lepšie sa s nimi pracuje a ich konzistecia po uvarení nebude kašovitá.