Dusené slávky s citrónovou trávou, zázvorom a koriandrom

Počet porcií: 4 osoby

Čas prípravy: 30 minút

Ingrediencie:

Dusené slávky na víne

500 g živých sláviek, 300 ml bieleho vína, 2 ks citrónovej trávy, olivový olej, 100 g zázvoru, 70 g koriandru, soľ

Postup:

1. Slávky opláchneme v studenej vode, očistíme kefkou a zbavíme rias.

2. Rozpálime hrniec a pridáme olivový olej. Pridáme olúpaný a na kocky nakrájaný zázvor a potom rozpolenú citrónovú trávu. Citrónovú trávu a zázvor ľahko orestujte, aby sa rozvoňali.

3. Potom vložíme do hrnca slávky, osolíme a zalejeme bielym vínom. Priklopíme a nechápem dusiť, pokiaľ sa slávky krásne neotvoria.

4. Pred podávaním pridáme najemno nakrájaný koriander a podávame v hrnci alebo v mise.