Počet porcií: 4 osoby
Čas prípravy: 30 minút
Ingrediencie:
500 g živých sláviek, 300 ml bieleho vína, 2 ks citrónovej trávy, olivový olej, 100 g zázvoru, 70 g koriandru, soľ
Postup:
1. Slávky opláchneme v studenej vode, očistíme kefkou a zbavíme rias.
2. Rozpálime hrniec a pridáme olivový olej. Pridáme olúpaný a na kocky nakrájaný zázvor a potom rozpolenú citrónovú trávu. Citrónovú trávu a zázvor ľahko orestujte, aby sa rozvoňali.
3. Potom vložíme do hrnca slávky, osolíme a zalejeme bielym vínom. Priklopíme a nechápem dusiť, pokiaľ sa slávky krásne neotvoria.
4. Pred podávaním pridáme najemno nakrájaný koriander a podávame v hrnci alebo v mise.