Domáci semienkový chlieb s čerstvým syrom

Máme pre vás tip na zdravú svačinku. Upečte si domáci semienkový chlieb a k nemu čerstvý syr. Semienkový chlieb obsahuje vlákninu a čerstvý syr zase bielkoviny. Keď k tomu pridáte ešte čerstvú zeleninu, máte vyváženú a chutnú svačinku.

 

 

Domáci semienkový chlieb

Semienkový chlieb

Ingrediencie:

140 g ovsených vločiek, 60 g celozrnnej múky, 100 g slnečnicových semienok, 100 g ľanových semienok, 80 g lieskových orechov, 3 lyžice chia semienok, 1 vajce, 2 lyžice masla, 1 lyžička soli, 350 ml vody, 1 lyžica slnečnicového oleja na vymazanie formy

Postup:

1. Do hlbokej misy nasypte vločky, múku, slnečnicové, ľanové a chia semienka, soľ a lieskové orechy a premiešajte.
2. Pridajte rozšľahané vajce, rozpustené maslo a vodu. Dôkladne premiešajte, prelejte do vymazanej chlebovej formy a nechajte aspoň hodinu odpočívať.
3. Predhrejte rúru na 180°C a pečte asi 20 minút.
4. Potom teplotu stiahnite na 160°C a pečte ešte asi 30 minút.
5. Nechajte vychladnúť a nakrájajte ostrým nožom na krajce.

Čerstvý syr

Recept na domáci syr

Ingrediencie:

čerstvé mlieko, syridlo

Postup:

1. Do mlieka pridajte syridlo Kuvings (je dodávané s prístrojom).
2. Vložte tekutinu do fermentora a zavrite veko.
3. Na fermentore stlačte tlačitko Menu pre výber Nadýchaný syr.
4. Fermentor teraz urobí prácu za vás.
5. Hotový syr vyberte z fermentora, uchovávajte v chladničke.
6. Podávajte so semienkovým chlebom a zeleninou.
7. Presnejšie informáce o pomere ingrediencií a času prípravu sú uvedené v príbalovom letáku u produkte. Nemôžeme ich uvádzať.