Bravčové rebrá marinované v salse z chilli papričiek Chipotle

Bravčové rebierka receptIngrediencie

1/2 hrnčeka salsy z chilli papričiek chipotle, 1/2 hrnčeka trstinového cukru, 1 lyžica olivového oleja, 3 strúčiky cesnaku, 1,3 kg bravčových rebier

Postup

1. Vo veľkej mise zmiešajte salsu, cukor, olej a prelisovaný cesnak. Polovicu marinády dajte stranou. Do misy pridajte očistené a osušené rebrá, ktoré marinádou poriadne obaľte a nechajte ich prikryté marinovať minimálne 4 hodiny, ale najlepšie cez noc. Pred prípravou vyberte rebrá včas z chladničky, aby mali izbovú teplotu.

2. Predhrejte rúru na 180°C. Rebrá pečte prikryté 1 hodinu a pol, pokiaľ nebude mäso mäkké. Potom potrite rebrá marinádou, ktorú ste si dali stranou a pečte odkryté ešte 15 minút. Rebrá potierajte marinádou každých 5 minút alebo pokiaľ marináda neskaramelizuje.
Zdroj receptu a obrázku k receptu: www.taste.com.au