Rajčinový džem s chilli a koriandrom My Chilli 260 g

Kód: 16374
€5,69 €4,95 bez DPH €21,88 / 1 kg
Skladom (2 ks)

Tento rajčinový džem je vďaka chilli papričkám mierme pálivý a navyše je ochutený koriandrom. Ideálny so syrom, čerstvou ciabattou atď. Stupeň pálivosti 2 z 5.

Vyskúšajte tento netradičný džem s palacinkami alebo vanilkovou zmrzlinou.

Bannery_recepty_short_dzemy sk

Detailné informácie

Podrobný popis

POPIS

Rajčinový džem s chilli a koriandrom od výrobcu My Chilli je vyrobený z farmárskych moravských surovín. Základom tohoto džemu sú samozrejme rajčiny, nevšednosť mu však dodáva príchuť koriandra a korenie garam masala, ktoré sladkému džemu dodávajú drevitú a korenistú chuť a arómu.

Džem je navyše mierne pikantný vďaka sušeným chilli papričkám. A prečo vlastne džem z rajčín? Pretože pôvodne boli rajčiny považované za ovocie. Vyskúšajte tento pikantný džem so syrom alebo čerstvou ciabattou.

ŠPECIFIKÁCIE

Zloženie: 

Stupeň pálivosti: star2  star2 star star star

Hmotnosť: 260 g

Krajina pôvodu: Česká republika

Vhodné k: k syrom, ciabatte

PRAKTICKÉ RADY

Spotrebujte pred dátumom uvedeným na obale. 

RECEPT NA DOMÁCU CIABATTU

Ingrediencie
1 kg hladkej múky + na podsypanie, 40 g soli, 20 g čerstvého droždia, 600 - 700 ml vody (podľa potreby), extra panenský olivový olej

Postup
1. Múku nasypte na pracovnú dosku. Na jednej strane rozdrobte droždie, na druhej nasypte soľ (prvý kontakt droždia nemôže byť so soľou, preto sa rozdelí), Prilejte trocha vlažnej vody a pár kvapiek olivového oleja a začnite miesiť cesto. Podľa potreby pridávajte vlažnú vodu. Cesto spracovávajte dlho (až hodinu), aby bola ciabatta krásna nadýchaná. Prácu vám veľmi uľahčí kuchynský robot s miesacím hákom. Pri použití robota miešajte cesto pri nižšej rýchlosti cca 5 minút, potom zvýšte rýchlosť a ešte 10 minút mieste.

2. Hotové cesto dajte do olejom vymazanej misy, potrite ho ešte trochou oleja a nechajte ho asi 25 minút kysnúť.

3. Cesto vyklopte na pomúčenej doske a posypte ho trochou múky. Prstami ho roztiahnite do tvaru štvorca. Pomocou stierky cesto rozdeľte na 5 pruhov. Pruhy rozpoľte a pretláčajte prstami ich natiahnite na 30 cm. Ciabatty dajte na plech a nechajte ešte 10 minút odpočinúť. Potom ich ešte upečte v rúre na 220°C asi 20 minút dozlatova.

Podávajte s olivami, rajčinami alebo vyskúšajte kombináciu s rajčinovým džemom a chilli a koriandrom.
Zdroj receptu a obrázku k receptu: www.apetitonline.cz

VPLYV CHILLI NA ZDRAVIE

Už pred 6 tisíc rokov starovekí Gréci využívali liečivé účinky chilli papričiek, tak prečo ich nevyužiť aj dnes? Chilli obsahuje látku kapsaicín, antioxidanty ako je vitamín C, vitamín A, beta karotén, vitamín B a minerálne látky ako je draslík, železo, horčík a mangán. Vitamín C podporuje imunitu a pomôže vás ochrániť pred infekciami, chrípkou alebo nachladnutím. Antioxidanty chránia telo pred škodlivými vplyvmi voľných radikálov.

Medzi hlavnými zdraviu prospešnými účinkami chilli patrí tiež prevencia ochorení srdca a ciev, prevencia rakoviny i cukrovky, zníženie cholesterolu, podpora trávenia a zrýchlenie metabolizmu, čo vedie k podpore chudnutia. Navyše chilli znižuje chuť na sladké a tučné jedlá, reguluje hladinu cukru v krvi, zlepšuje náladu, tlmí bolesť a má pozitívny vplyv na kvalitu spánku. A posledný bonus chilli je, že vás ochladí v teple.

chilli uvod sk

ČO ĎALEJ?

Páči sa vám tento produkt? Skvelé! Pridajte ho do košíka a pokračujte v nákupe.

Nevyhovuje vám? Skúste sa pozrieť na ďalšie výrobky My Chilli nebo na podobné produkty.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

My Chilli je malá česká firma, ktorú založili dvaja priatelia z Južnej Moravy, ktorí vyrábajú poctivé domáce chilli omáčky, chutney, džemy a iné pikantné dobroty. Ich mottom je „dělej jak nejlíp umíš, a chovej se tak, jak bys sám chtěl, aby se k tobě chovali ostatní“. Suroviny pochádzajú od moravských farmárov a My Chilli prináša na trh kvalitu na úrovni chilli delikates.