Ocieľky na nože

10 položiek celkom
Ocílka na nože Anolon 20 cm c
Ihneď k odoslaniu
Kód: 56321CHEF
€15,69 bez DPH
€18,99
Kód: 56321CHEF
Ocílka Zwilling 26 cm
Vypredané
Kód: 32576-261
€30,74 bez DPH
€37,19
Kód: 32576-261
Diamantová ocílka Zwilling 26 cm
Doprava zdarma
DPD PickUp
€66,69 bez DPH
€80,69
Kód: 32520-261
Keramická ocieľka na nože Zwilling 23 cm
ZadarmoZadarmo
€95,04 bez DPH
€115
Kód: 32513-231
Ocieľka mäsiarska Pohlreich Selection Zwilling 31,5 cm
Doprava zdarma
DPD PickUp
€62,55 bez DPH
€75,69
Kód: 32542-310 PSPP
Ocieľka Pohlreich Selection Zwilling 23 cm
Ihneď k odoslaniu
Kód: 32576-231 PSPP
€22,97 bez DPH
€27,79
Kód: 32576-231 PSPP
Ocílka Zwilling 23 cm
Čoskoro skladom
Kód: 32576-231
€24,29 bez DPH
€29,39
Kód: 32576-231
1014226 a
Ihneď k odoslaniu
Kód: 1014226
€11,23 bez DPH
€13,59
Kód: 1014226
Ocieľka Grand Gourmet 23 cm
Doprava zdarma
DPD PickUp
Ihneď k odoslaniu
Kód: 1889646030
€79,34 bez DPH
€96
Kód: 1889646030
Ocieľka na nože Raymond Blanc 20 cm
Tip
€23,96 bez DPH
€28,99
Kód: 56434

Ocieľka na nože slúži pre pravidelnú údržbu nožov. Pomocou ocieľky na nože jednoducho a rýchlo obnovíte pôvodnú ostrosť vašich nožov. Ocieľku používajte k udržiavaniu ostria. Na už tupé nože nie je jednoduché ocieľkou ostrie vytvoriť - v tomto prípade zvoľte brúsku na nože alebo brúsny kameň. Ocieľka má rukoväť a brúsna časť môže mať jemnejšiu alebo hrubší povrch. Ocieľka nie je praktická pre údržbu príliš veľkých nožov.

Brúsna časť môže byť z rôznych materiálov. V našej ponuke je keramická ocieľka Zwilling, ktorá umožňuje jemné a precízne brúsenie nožov, ktoré je citlivé k ostriu nožov. Diamantová ocieľka na nože KitchenAid je vyrobená z kvalitnej nemeckej vysokouhlíkovej ocele a je pokrytá diamantom so zrnitosťou 600. Zvoliť môžete aj napríklad ocieľku zo špeciálnej nožiarskej kovanej ocele WMF alebo lacnejšie varianty značky Raymond Blanc či Fiskars.

Dĺžka brúsnej časti voľte podľa dĺžok ostria nožov, ktoré budete ocieľkou brúsiť. Máme pre vás ocieľky s brúsnou časťou od 20 cm, až po 31,5 cm - špeciálna mäsiarska ocieľka pre brúsenie veľkých nožov.

ocílka

TIP: Ocieľku držte zvislo v jednej ruke a nôž v druhej ruke (naklonený zhruba 20 ° k povrchu ocieľky). Najlepšie je mať oporu (napr. stôl a ocieľku podložiť utierkou, aby sa nezošmykla), aby ste udržali rovnaký uhol po celej čepele a ostriu bolo presné. Práca s ocieľkou vyžaduje cvik. aby na ostrie nevznikali nežiadúce zuby. Nožom tiahnite od päty ku špičke ostria a zopakujte to z druhej strany čepele (z každej strany 20x). Snažte sa držať stále rovnaký uhol, ktorý zviera nôž s ocieľkou a príliš netlačte.