Nôž Santoku Professional "S" Zwilling 18 cm

Kód: 31117-181
ZadarmoZadarmo
Nůž Santoku Professional S Zwilling 18 cm
€119 €98,35 bez DPH
Vypredané
Položka bola vypredaná…

Japonský nôž Santoku Zwilling má dlhú a širokú čepeľ o dĺžke 18 cm s jemným ostrím. Univerzálne použitie, typický pre ázijskú kuchyňu. Nôž má plnú črienku a nitovanú rukoväť. Odporúčame ručné umývanie.

Detailné informácie

Podrobný popis

SK_domyckycastecne

POPIS

Japonský nôž Santoku z kolekcie Professional "S" od výrobcu Zwilling má širokú čepeľ dlhú 18 cm, ktorá má jemné ostrie. Vďaka tomu sa pri krájaní sila rovnomerne rozloží a vy môžete efektívne kontrolovať rez. Nôž Santoku je univerzálny nôž typický pre ázijskú kuchyňu. Využijete ho nie len pri príprave ingrediencií na sushi, ale tiež pri sekaní, krájaní na tenké rezance, drvení alebo pri krájaní mäsa, rýb a zeleniny. Rada Professional "S" je obľúbená šéfkuchármi vďaka dokonalej kvalite, dizajnu s tromi robustnými nitami a plnú črienku. Nôž je vykovaný z jedného kusu ocele, je teda bez zvarov a bez spojov. Je perfektne vyvážený a práce s ním je bezpečná a jednoduchá. Nôž má dlhotrvajúcu ostrosť, ktorá sa jednoducho obnovuje vďaka ručnému doostreniu, lešteniu a kontrole laserom.  

Rukoväť je ergonomicky tvarovaná, bezšpárová a je vyrobená z odolnej syntetiky. Záštita vyvažuje nôž a chráni prsty pri krájaní. Čepeľ noža je vyrobená zo zmesi špeciálnej nemeckej nerezovej ocele, chrómu a uhlíka s tvrdosťou cca 57 HRC (Rockwellova stupnica). Nôž je odolný voči umývaniu v umývačke riadu, ale aj tak odporúčame šetrnejšie ručné umývanie. Ostrosť a dlhá životnosť noža zaisťuje pravidelnú údržbu pomocou brúsky a ocieľky. Pre bezpečné a pohodlné uskladnenie používajte stojan na nože.

ŠPECIFIKÁCIE

Dĺžka čepele: 18 cm

Materiál: zmes nerezovej oceli, chrómu a uhlíka (čepeľ), syntetika (rukoväť)

Farba: strieborná, čierna

Záruka: 50 rokov na ostrie noža, ostatné časti 2 roky

 

cq5dam.web.1030.600

1. Oceľ

Špeciálna oceľ ZWILLING je dobre vybalancovanou kombináciou chrómu a uhlíka, čo je tajomstvom výroby prémiovej ocele. Špeciálny proces tvrdnutia pomocou ľadu je tiež zárukou kvality nožov s označením FRIODUR, ktoré je odolné proti hrdzaveniu, flexibilné a zároveň si uchovávajú ostrosť svojej čepele lepšie ako väčšina ostatných nožov. Špeciálna zmes tej najkvalitnejšej nemeckej ocele, vyrábané exkluzívne pre spoločnosť Zwilling, s optimálnym pomerom chrómu a uhlíka, zaručuje tie najlepšie vlastnosti, má tvrdosť približne 57 HRC Rockellovej stupnice.

2 .Rukoväť

Kuchynská klasika vyskúšaná profesionálmi. 3-nitové držadlo má ergonomický tvar dobre padne do ruky a na prvý dotyk vás zaujme tým, ako skvele je celý nôž vybalancovaný.

3. Ostrie

ZWILLING V-Edge ostrie udáva standart pre kuchynské nože po celom svete. Stabilné ostrie s uhlom 15° po oboch stranách garantuje nadštandartný výkon, pohodlie a presnosť pri krájaní a uspokojí požiadavky aj tých najnáročnejších z vás. Ostrý uhol prináša vylepšenú ostrosť už pri prvom použití, čo pre vás znamená príjemnejšie krájanie. Vďaka V-edge ostriu, nôž doslova prepláva ingredienciami bez akéhokoľvek odporu.

4 .Črienka

Črienka noža poskytuje hladký prechod medzi rukoväťou a ostrím noža. Črienka je tvarovaná tak, aby poskytla čo najväčšiu ochranu počas krájania a zároveň čo najlepšie rozloženie váhy.

PRAKTICKÉ RADY

Vhodné do umývačky: Áno, ale odporúčame šetrnejšie ručné umývanie

Údržba nožov Zwilling

Umývanie a čistenie

Nože Zwilling je možné vďaka špeciálnej kvalitnej ocele umývať v umývačke riadu, avšak nože by nemali byť vystavené teplotám nad 55° C a nemali by sa dotýkať žiadnych iných predmetov (hrnce, príbory, iné nože). Čistiace prostriedky pre umývačky často obsahujú agresívne chemikálie, ktoré môžu poškodiť povrch ocele a rukoväti, zároveň môžu skrátiť životnosť nožov a skrátiť dobu, po ktorú si uchovávajú vysokú ostrosť. Ručné umývanie je k nožom šetrnejšie a preto je odporučené. Nože umývajte vlažnou vodou a šetrným čistiacim prostriedkom jemnou stranou hubky.

Krájacia podložka

Odporúčame používať flexibilnú dosku na krájanie - drevené, silikónové či plastové. Príliš tvrdé materiály ako sklo, granit alebo keramika môžu za istých okolností poškodiť čepeľ a ostrie.

Ostrenie / brúsenie

Každý aj ten najlepší nôž skôr či neskôr stratí svoju pôvodnú ostrosť a je potreba ju nabrúsiť. A pretože tupý nôž je nebezpečnejší ako ostrý, odporúčame nože pravidelne brúsiť. Pokiaľ na nože vznikne "zub" či deformácia, odporúčame nôž čo najskôr zveriť do rúk odborníka (osvedčené nožiarstvo).
K ostreniu odporúčame používať originálne brúsky, ocieľky a brusné kamene Zwilling.

Bezpečné uloženie

Skladujte nože na bezpečnom mieste (z dosahu detí), vždy dbajte nato, aby k vám smerovala rukoväť, nikdy nie čepeľ. Pri skladovaní by sa nože nemali vzájomne dotýkať.
Do dreveného stojany na nože alebo na magnetickú lištu ukladajte vždy iba očistené a osušené nože.

Správny nôž

Vždy používajte ten správny nôž - veľkosti a textúra spracovávaných surovín (mäsa, zeleniny, rýb, pečiva) sa veľmi líši a preto používajte na jednotlivé suroviny špecifické krájanie techniky a teda aj špecifický nôž.

Zdroj: www.vasekuchyne.cz

nože banner

čo ďalej?

Páči sa vám tento produkt? Skvelé! Pridajte ho do košíka a pokračujte v nákupe.

Nevyhovuje vám? Skúste sa pozrieť na ostatné produkty značky Zwilling alebo na podobné produkty ďalších značiek.

Dodatočné parametre

Kategória: Japonské nože
Záruka: 50 rokov
Vlastnosti: Vhodné do umývačky
Dĺžka čepele: 18 cm
Položka bola vypredaná…

Rada nožov Zwilling Professional S

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Značka Zwilling je známkou kvality a inovácii. Zwilling je moderná spoločnosť s dlhoročnou tradíciou siahajúcou do roku 1731. Produkty Zwilling sa vyznačujú vysokou kvalitou, krásnym dizajnom a funkčnosťou. Špecializáciou spoločnosti je sofistikované kuchynské vybavenie ako sú nože, príbory, hrnce, panvice, poháre, kuchynské náčinie atď.

Kuchynské nože Zwilling sú vykované z jedného kusu špeciálnej nemeckej ocele s tvrdosťou 57 - 63 HRC (Rockwellovej stupnice) a vďaka dlhotrvajúcej ostrosti, odolnosti a dokonalému vyváženiu sú obľúbené medzi šéfkuchármi po celom svete. Práca s nožmi Zwillig je bezpečná a veľmi jednoduchá. Ich dlhodobá ostrosť je zaistená ručným doostrením, leštením a kontrolou laserom. Vybrať si môžete kuchársky nôž, filetovací nôž, nôž na chlieb, nôž na zeleninu alebo vám príde vhod celá sada nožov v bloku? V ponuke máme aj špičkové japonské nože Miyabi rôznych veľkostí a zameraní. 

VYBERAJTE AJ PODĽA TYPU:

Param_brand_hrnce_ZW Param_brand_panve_ZWParam_brand_sady_ZWParam_brand_noze_ZW Param_brand_ocilky_ZW Param_brand_stojany_ZW_1 Param_brand_prkenka_ZW Param_brand_nacini_ZW Param_brand_pribory_ZW Param_brand_sklenice_ZW