Nakladané sójové klíčky Royal Orient 425 g

Kód: 1770
€1,49 €1,30 bez DPH €3,51 / 1 kg
Ihneď k odoslaniu

Nakladané sójové klíčky sú ideálne do šalátov, rezancov, smažené, na chlieb atď. Sójové klíčky obsahujú veľké množstvo vitamínov, enzýmov a ďalších zdraviu prospešných látok. 

Pripravte si s bambusovými klíčkami Pad Thai rezance. 

Bannery_recepty_short_description_asie_SK

Detailné informácie

Podrobný popis

6CZ_Soja

POPIS

Nakládané sójové výhonky sú ideálne pokiaľ nemáte čas nechať si naklíčiť semienka. Skvelé sú do šalátov, rezancov alebo iba tak na chlieb. Sójové klíčky obsahuje mnoho zdraviu prospešných látok a sú dobre stráviteľné.

ŠPECIFIKÁCIE

Zloženie: sójové výhonky 53 %, voda, soľ, kyselina citrónová E330

Alergény: Obsahuje sóju.

Hmotnosť: 425 g

Krajina pôvodu: Čína

NUTRIČNÉ A ENERGETICKÉ HODNOTY

(Údaje pre 100 g)

Kalórie: 173 kJ / 41 kcal

Tuky: 1,5 g z toho nasýtené mastné kyseliny: 0 g

Sacharidy: 4 g z toho cukry: 0 g

Bielkoviny: 2,9 g

Soľ: 0 g

PRAKTICKÉ RADY

Skladujte na suchom, chladnom a tmavom mieste. Spotrebujte pred dátumom uvedeným na obale. 

SÓJOVÉ VÝHONKY A ICH VPLYV NA ZDRAVIE

Sójové klíčky sa používajú v Číne už tisíce rokov. Naklíčením sa zvyšuje v semienkach obsah vitamínov a enzýmov. Tiež sa mení skladba sacharidov a potravina je tak lepšie stráviteľná. Sója obsahuje vitamíny A, B1, B2, C, E, biotín, minerálne látky ako je napríklad draslík, vápnik, železo, fosfor, horčík, meď, mangán atď. Klíčky potom majú ešte mnohonásobne vyšší obsah zdraviu prospešných látok. 

Sójové klíčky podporujú krvný obeh a posilňujú nervový systém. Pomáhajú pri artróze, alergiách, diabetikom a reumatikom. Sóju nekonzumujte príliš často. Odporúčame 1 - 2 lyžicu klíčkov denne. Väčšie množstvo môže znižovať plodnosť mužov, ale toto tvrdenie nie je 100% preukázané. Ideálne sú sójové výkonky do šalátov, môžete s nimi ozdobiť chlieb, osmažiť ich na troške oleja, použiť ich do smažených rezancov (pad thai) atď.

AKO PRIPRAVIŤ DOMA SÓJOVÉ KLÍČKY?

Semienka sóji namočte na 12 hodín do dostatočného množstva vlažnej vody. Potom vodu zlejte a semienka dajte medzi 2 vrstvy buničitej vaty, ktorá je nasiata vodou. Denne vatu vlhčite a semienka umývajte. Semienka naklíčia cca za 3 - 6 dní, nenechávajte ich klíčiť dlhšie, potom obsah vitamínov zasa klesá.

Hot dog s chrumkavou cibuľkou

PAD THAI

Ingrediencie
1 balenie ryžových rezancov, 300 g kuracieho mäsa, 1 zväzok jarnej cibuľky, 1/2 póru, 100 g sójových klíčkov, 3 lyžice slnečnicového oleja, tamarindová omáčka, vajce, cukor, svetlá sójová omáčka, rybacia omáčka, 2 strúčiky cesnaku, mrkva, 2 limetky, 100 g arašidov

Postup
1. Rezance (najlepšie špeciálne rezance na pad thai, ale môžete použiť aj široké ryžové rezance Pho - tam ale pozor, aby ste ich nerozvarili) zalejte studenou vodou cca 30 minút vopred. Nahrubo nasekané arašidy opražte nasucho na panvici a nechajte ich bokom. Nasekajte cesnak a jarnú cibuľku nadrobno. Mrkvu a pór nakrájajte na tenké prúžky (julienne). Mäso nakrájajte na tenké prúžky. Všetko ostatné si v malých miskách umiestnite čo najbližšie sporáku, aby ste mali všetko po ruke, kým budete pracovať s wok panvicou.

2. V panvici wok rozpáľte olej na maximum. Do panvice vložte kuracie mäso a až sa zatiahne, pridajte cesnak a vajíčko. Potom pridajte rezance a zeleninu. Zmes dochuťte cukrom, tamarindovou omáčkou, sójovou omáčkou a pokiaľ bude zmes moc tuhá, tak pridajte aj trochu zeleninového vývaru.

3. Zmes miešajte a prehadzujte pokiaľ rezance nezmäknú (rezance Pho nesmažíme, iba pridáme, kým bude zmes hotová, inak by sa rozvarili) a v poslednej minúte pridajte najemno nakrájanú jarnú cibuľku a sójové klíčky. Naposledy dôkladne premiešajte a odstavte z ohňa.

Servírujte s opraženými arašidmi, pokvapkané limetkovou šťavou. Môžete pridať aj sušené chilli.

ČO ĎALEJ?

Páči sa vám tento produkt? Skvelé! Pridajte ho do košíka a pokračujte v nákupe.

Nevyhovuje vám? Skúste sa pozrieť na podobné produkty.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: