Mliečna čokoláda Tropilia Valrhona 29% 500 g (2 x 250 g)

Kód: VAL500M
€8,99 €7,82 bez DPH €17,98 / 1 kg
Skladom (1 ks)

Mliečna čokoláda Valrhona s obsahom kakaa 29% je jemná a má vyváženú chuť. Ideálna na sladké dezerty, horúcu čokoládu, čokoládové peny a krémy.

Pripravte si s touto mliečnou čokoládou nadýchanú čokoládovú penu.

Bannery_recepty_short_description_cokolada_SK

Detailné informácie

Podrobný popis

6CZ_Soja 8SK_Ořechy 7SK_Mléko

POPIS

Mliečne čokoládové dukátiky Tropilia Milk s obsahom kakaa 29%. Vyhovujú každodenným potrebám šéfcukrárov aj cukrárskym amatérom a nadšencom. Jednoducho sa používajú, majú široké možnosti a využitie a konzistentnú kvalitu a chuť. Vyvážený obsah kakaa je veľmi vhodný pre kombinovanie chutí a zaručuje, že kakao a horkosť čokolády neprebije ostatné chute vašich cukrárskych výtvorov. Je možné použiť pre výrobu čokoládovej peny (mousse), čokoládovej omáčky, zmrzliny a sorbetov, horúcej čokolády, čokoládových poliev alebo čokoládových krémov.

UPOZORNENIE: Pri vysokých letných teplotách negarantujeme, v ako stave vám čokoláda príde. Čokoláda sa totiž pri vyšších teplotách rozpúšťa.

ŠPECIFIKÁCIE

Zloženie: kakaové bôby (min. 29 %), kakaové maslo, cukor, emulgátory (sójový lecitín), sušené plnotučné mlieko

Alergény: Obsahuje sóju, mlieko (laktózu). Môže obsahovať stopy orechov a vajec.

Hmotnosť: 500 g

Upozornenie: Čokoládu objednávame vo veľkom 10 kg balení a sami ju vákuovo balíme do menších balíčkov. Čokoládu Valrhonu teda neobdržíte v originálnom balené, ale zavákuovanom v priehľadnom plastovom obale. Kvalita čokolády sa týmto procesom nijako nemení. Ďakujeme za pochopenie.

NUTRIČNÉ A ENERGETICKÉ HODNOTY

(Údaje pre 100 gramov)

Kalórie: 2272 kJ / 543 kcal

Tuky: 33 g z toho nasýtené mastné kyseliny: 20 g

Sacharidy: 55 g z toho cukry: 44 g

Bielkoviny: 7 g

Soľ: 0,2 g

PRAKTICKÉ RADY

Skladujte na suchom mieste pri konštantej teplote medzi 16 - 18°C po dobu max. 14 mesiacov.

Čokoládová pena

ČOKOLÁDOVÁ PENA

Ingrediencie

200 g mliečnej čokolády, 4 vajcia (zvlášť žĺtky a bielky), 1 lyžica kávového likéru (môžete vyskúšať aj iný likér, voliteľné), 300 ml smotany (31 - 33 %)

K servírovaniu

šľahačka (ušľahaná) alebo zmrzlina, čokoládové hoblinky

Postup

1. Čokoládu rozpustite vo vodnom kúpeli a dajte ju bokom.

2. Žĺtky prešľahejte s likérom a pomaly zapracujte do vychladnutej rozpustenej čokolády.

3.  Vyšľahajte šľahačku a opatrne vmiešajte do čokoládovej zmesi.

4. Vyšľahajte bielky do tuha a ľahko ich vmiešjate do čokoládovej zmesi.

5. Naplňte misky alebo poháre a nechajte vychladnúť cez noc aspoň 4 - 6 hodín.

6. Podávajte s vyšľahanou šľahačkou alebo zmrzlinou s hoblinkami čokolády.

Zdroj receptu a obrázku k receptu: www.taste.com.au

ČOKOLÁDA A JEJ VPLYV NA ZDRAVIE

Kvalitná vysokopercentná čokoláda (ale aspoň 70 % obsahu kakaa) znižuje krvný tlak, pôsobí pozitívne pôsobí na srdce a cievy, ako prevencia infarktu, znižuje cholesterol a zrážanlivosť krvi, prekrvuje telo. Čokoláda obsahuje antioxidanty, ktoré pôsobí ako prevencia rakoviny. Tiež obsahuje horčík, draslík, fosfor, železo, vápnik, meď, fluór. Čokoláda povzbudzuje, zlepšuje psychiku, zmierňuje úzkosť, má priaznivý vplyv na činnosť mozgu, zlepšuje pozornosť, znižuje únavu, chráni pred artritídou a rôznymi alergiami. Navyše má afrodiziakálne účinky. Čokoládu je však nutné konzumovať v primeranom množstve. Odporúčame 10 g čokolády denne.

Druhy čokolády

DRUHY ČOKOLÁDY

Horká čokoláda obsahuje vysoký podiel kakaa. Horká čokoláda musí obsahovať minimálne 35% kakaovej sušiny (za kvalitnú čokoládu sa považuje tá s minimálne 50% kakaových prísad). Horká čokoláda obsahuje iba kakaovú sušinu, kakaovú hmotu a cukor. Odporúčame čokoládu z kvalitných kakaovch bôbov s ale aspoň 70 % kakaa. Vysokopercentná tmavá čokoláda je skvelá nie len na priamu konzumáciu, ale tiež na čokoládové polevy, na horúcu čokoládu, na čokoládové fondue a na pečenie čokoládových dezertov (napr, Sacher torta, brownies).

Mliečna čokoláda obsahuje kakaové maslo, kakaovú hmotu, cukor a mlieko (sušené alebo kondenzované). Minimálny obsah kakaovej sušiny je 25 % (kvalitná mliečna čokoláda by mala mať aspoň 30% kakaových prísad a min. 15 - 25 % mlieka). V EU musí byť obsah pevných zložiek kakaa v mliečnej čokoláde aspoň 35%. Mliečna čokoláda má jemnejšiu chuť ako horká čokoláda a je obľúbená pri príprave čokoláovej peny, čokoládových sušienok (cookies), využijete ju na čokoládovú fontánu, krémy a polevy.

Biela čokoláda je tvorená kakaovým maslom (bez pevných kakaových prísad), mliekom (kondenzovaným alebo sušeným) a cukrom. Obsah kakaového masla musí byť minimálne 20% (kvalitná biela čokoláda má však aspoň 25% kakaového masla a 25% mlieka). Keďže biela čokoláda neobsahuje kakaový prášok, tak sa v podstate ani nejedná o čokoládu, ale označuje sa tak však vďaka kakaovému maslu. Biela čokoláda je sladiša ako horká a mliečna čokoláda. Využijete ju pri príprave sladkých dezertov, čokoládových poliev, krémov atď.

Čokoládu môžete kúpiť vo forme tabuľky (na priamu konzumáciu) alebo vo forme dukátikov (čokoláda na varenie, pečenie, do fontány).

ČO ĎALEJ?

Páči sa vám tento produkt? Skvelé! Pridajte ho do košíka a pokračujte v nákupe.

Nevyhovuje vám? Skúste sa pozrieť na ostatné výrobky Valhrona alebo na podobné produkty.

Dodatočné parametre

Kategória: Čokoláda na varenie
Typ produktu: Mliečna čokoláda

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Valrhona je svetoznáma spoločnosť založená v roku 1922 vo Francúzsku v Rhone Valley cukrárom A. Guironnetem. Vyrába radu čokolád Grand Cru pre profesionálneho šefcukrára, od roku 1990 rozšírila radu svojích výrobkov i pre amatérskych cukrárov i milovníkov čokolády. Čokoláda i čokoládové dukátiky Valrhona sa vyrábajú z najlepších kakaových bôbov z rôznych oblastí sveta (napríklad čokoláda Caraïbe je vyrobená z kakaových bôbov vypestovaných v karibskej oblasti, Manjari z bôbov pochádzajú z Madagaskaru.).