Kuchársky nôž EPICURE 20 cm, so skrátenou opierkou, Wüsthof

Kód: WU398120
Značka: WÜSTHOF
€172
Vypredané
Položka bola vypredaná…

Nože EPICURE sú kuchynským nástrojom pre každého, kto žije varením. Pomôžu vám prekonať všetky výzvy. Spájajú v sebe prednosti dvoch veľkých filozofií: účinnosť a ľahkosť japonských nožov s nemeckou kvalitou a bezpečnosťou. Predstavujú tak úplne nový typ noža, ktorý sa hodí na všetky štýly varenia a stanovuje nový štandard funkčnosti a výkonu kvalitného noža. Vývoj série EPICURE sa dôsledne riadil snahou vynechať to, čo je nadbytočné, a optimalizovať to, čo je potrebné.

Detailné informácie

Podrobný popis

Nože EPICURE sú kuchynským nástrojom pre každého, kto žije varením. Pomôžu vám prekonať všetky výzvy. Spájajú v sebe prednosti dvoch veľkých filozofií: účinnosť a ľahkosť japonských nožov s nemeckou kvalitou a bezpečnosťou. Predstavujú tak úplne nový typ noža, ktorý sa hodí na všetky štýly varenia a stanovuje nový štandard funkčnosti a výkonu kvalitného noža. Vývoj série EPICURE sa dôsledne riadil snahou vynechať to, čo je nadbytočné, a optimalizovať to, čo je potrebné.

Kuchársky nôž EPICURE je robustný, ťažký nôž so širokou čepeľou s jemným, ale odolným ostrím. Univerzálny pomocník pre profesionálov a hobby kuchárov, ktorý čistí zeleninu, ale aj naseká bylinky alebo kotlety.

Séria EPICURE

  • Vysoko kvalitné kované nože vyrobené v Solingene
  • Perfektne vyvážené s jedinečnou ergonómiou pre ľahkú prácu
  • Nitovaná rukoväť sa prispôsobuje prirodzenému pohybu ruky
  • Rukoväť zo špeciálneho materiálu: prírodné vlákno a živica
  • Použitá špičková nemecká legovaná oceľ X50CrMoV15
  • Mimoriadne ostrie, ktoré sa ľahko udržuje
  • Tvrdosť 58 HRC Rockwellovej stupnice
  • Špeciálny počítačom riadený proces brúsenia PEtec
  • Presné ručné honovanie a leštenie pre dokonalé ostrie
  • Prísna priebežná kontrola kvality, ostrie kontrolované laserom
  • Záštita so skráteným kovaním pre väčšiu obratnosť noža
  • Hladký prechod medzi ochranným krytom a rukoväťou
  • Bezproblémové hygienické uchytenie črienok
  • Nože možné umývať v umývačke riadu - odporúčame však ručné umývanie
  • Predĺžená záruka na výrobné a materiálové vady 15 rokov

Zvláštnosťou série EPICURE je rozšírený tvar rukoväte a materiál použitý na jej výrobu. Dizajnéri zvolili ako materiál prírodné vlákno a živicu, čo im umožnilo ponúknuť používateľovi príjemný pocit z dreva a zároveň odolnosť a hygienickú čistotu syntetických alternatív. Prepojili tak výhody oboch materiálov a nezaťažili životné prostredie. Širšia plocha čepele potom ponúka nielen lepšiu kontrolu pri vedení noža, ale pomáha aj rýchlo a čisto dostať jedlo do hrnca.

Dušou každého noža je jeho čepeľ. Tá je u série EPICURE vyrobená z jedného kusu legovanej ocele X50CrMoV15. Vynikajúce vlastnosti tejto nehrdzavejúcej ocele sa ďalej zlepšujú kalením a kovaním, čo zvyšuje rezný výkon noža a výrazne predlžuje životnosť čepele. Séria EPICURE sa môže pochváliť tvrdosťou 58 Rockwella, ktorá je ideálna pre kuchynské nože. Nože EPICURE si obľúbite pre ich vysokú počiatočnú ostrosť, ktorú si zároveň dlho udržujú. Čepele sú húževnaté a ľahko sa ostria.

Špeciálny proces brúsenia nožov WÜSTHOF riadený počítačom slúži na to, aby boli nože perfektne ostré. Počítač za pomoci lasera premeria ostrie noža a zadá robotu informáciu k perfektnému nabrúseniu. Počítačová podpora výroby tak prináša nožom extrémne vysoký počiatočný rezný výkon (po celej dĺžke ostria) a jeho dlhú životnosť. Kvalita ostria je vysoká a čo je dôležité, ľahko obnoviteľná.

Použité technológie a materiály

Na výrobu nožov WÜSTHOF je používaná vysoko kvalitná nemecká oceľ X50CrMoV 15 , ktorá má cca 0,5 percent uhlíka a ako legovacie prvky chróm, molybdén a vanád. Vďaka pridanému chrómu je nehrdzavejúca, čo je u kuchynských nožov žiadúce.

Z oceľového pásu kovaním v zápustke vznikajú precízne čepele. Tie sú kalené 15 minút pri teplote 1070 °C a potom sa v dvoch minútach prudko ochladzujú na 60 °C. Následným popúšťaním (proces pomalého ohriatia materiálu na teplotu 200 ° C počas 45 minút) sa čepeľ zbavuje vnútorného pnutia a stabilizuje sa jej martenzitická štruktúra. Čepeľ tak získava optimálnu požadovanú tvrdosť 58° Rockwella a vyššiu húževnatosť.

Špeciálny proces brúsenia nožov WÜSTHOF s názvom PEtec (Precision Edge Technology) zaisťuje ideálny uhol ostria. Ide o špičkovú technológiu, kedy sú nože brúsené za pomoci robotov, ktoré sú riadené a kontrolované počítačmi. Výhodou tohto postupu je presná geometria po celej dĺžke ostria, pozoruhodný a extrémne vysoký počiatočný rezný výkon noža, porovnateľný s ostrou britvou, a v neposlednom rade dlhá životnosť ostria.

Stabilné ostrie a dokonalá geometria noža prináša výnimočnú rezivosť a presné ovládanie v reze. Ostrý uhol 15° poskytuje ešte väčšiu ostrosť, takže krájanie je príjemnejšie. Vďaka klinovému výbrusu preniká nôž bez úsilia potravinami.

Novo navrhnutá záštita a jej inovatívna geometria zaisťujú rovnomerné rozloženie hmotnosti okolo stredu noža, čo uľahčuje prácu s nožom. Je integrovaná ako súčasť čepele vyrobenej z jedného kusu ocele. Chráni prsty pred skĺznutím na čepeľ a zabezpečuje presné ovládanie noža. Kovanie na záštite bolo na niektorých kuchárskych nožoch skrátené pre pohodlnejšie držanie a väčšiu obratnosť.

Ergonomická rukoväť vyrobená z prírodných vlákien a živice je navrhnutá tak, aby na krájaný predmet pôsobila väčšou váhou, a tak pracovala oveľa efektívnejšie. V prednej tretine má širší tvar a smerom dozadu sa zužuje. Len tak sa môže prispôsobiť prirodzenému úchopu ruky. Zároveň zaručuje zvýšenú bezpečnosť a výrazne jednoduchšie používanie. Strienky sú k drieku pripevnené dvoma nitmi. Dokonalé spojenie jednotlivých častí zabraňuje zachytávaniu usadenín a baktérií.

Brúsenie nožov WÜSTHOF

Každý nôž je potrebné čas od času nabrúsiť, pretože sa po dlhšom užívaní ztupí. Na udržanie a oživenie ostria slúžia chrómované ocieľky, pre brúsenie nožov potom odporúčame brúsne kamene WÜSTHOF. Pre menej skúsených máme v ponuke aj brúsky s ľahšou obsluhou. Postačí niekoľkokrát opatrne pretiahnuť nôž brúsnou drážkou a ostrie bude obnovené.

Spoločnosť Ed. Wüsthof Dreizackwerk KG bola založená v Solingene už v roku 1814 a počas dvesto rokov jej existencie sa vo vedení vystriedalo už sedem generácií rodiny Wüsthofov. Pýši sa jedným z najmodernejších, vysoko automatizovaných výrobných procesov na svete. Napríklad pri výrobe nožov v takmer 40 krokoch používa 100 robotov.

Nože značky WÜSTHOF sú dnes predávané vo viac ako 80 krajinách sveta. Vďaka použitiu špičkových materiálov a moderných technológií riadených počítačmi sú pohodlné na použitie a prípravu jedla. Kulinárske potešenie samo o sebe.

Dodatočné parametre

Kategória: Kuchárske nože, Kuchársky nôž Wüsthof
Záruka: 2 roky
Hmotnosť: 0.38 kg
Rozmer: 20 cm
Dĺžka čepele: 20 cm
Typ produktu: Kuchársky nôž
Séria: WÜSTHOF EPICURE
K překladu: CZ AUTO-PRO-title
Margin: E
Položka bola vypredaná…

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: