Kanvica na čaj Verre LT7028 Lamart zelená 1,5 l

Kód: LAM42002260
Značka: Lamart
€8,49
Vypredané
Položka bola vypredaná…

Čajník je vyrobený z odolného skla a má sitko z nehrdzavejúcej ocele na sypaný čaj, bylinky alebo kúsky ovocia. Vhodný na studené a horúce nápoje. Rukoväť a veko sú vyrobené z odolného plastu. Jednoduchý prístup na čistenie a plnenie kanvice.

Detailné informácie

Podrobný popis

POPIS

LT7028 čajník so sitkom z nehrdzavejúcej ocele zo série Verre od Lamart je vyrobený z odolného skla. Objem kanvice je 1,5 l. Je vhodný na čaj, teplé a studené nápoje. Obsahuje nerezové sitko na sypaný čaj, ktoré možno použiť aj na čerstvé bylinky alebo kúsky ovocia pri príprave domácej limonády. Rukoväť a veko sú vyrobené z odolného plastu. Veko je prispôsobené na jednoduchý prístup na čistenie a plnenie nádoby.

ŠPECIFIKÁCIA

Priemer: 13 cm

Výška: 15,5 cm

Objem: 1,5 l

Materiál: sklo, plast

Farba: priehľadná, zelená

VÝHODY A NEVÝHODY

plus

Čajník je vyrobený z odolného skla.

Vhodné na prípravu čaju, domácej limonády atď.

Obsahuje nerezové sitko na sypaný čaj, bylinky alebo čerstvé ovocie.

Rukoväť je vyrobená z odolného plastu.

Plastové veko umožňuje ľahký prístup na čistenie a plnenie kanvice.


PRAKTICKÉ RADY

Možno umývať v umývačke riadu: NIE

NÁVOD NA POUŽITIE

1. Výrobok je vyrobený z vysokokvalitného skla, ale je krehký - pri čistení, manipulácii alebo používaní výrobku si vždy dávajte pozor na rozbitie.

2. Pred prvým použitím kanvicu dôkladne opláchnite a utrite.

3. Nádobu vždy plňte až po spodný okraj výlevnej časti džbánu, teda po výlevku.

4. V prípade praskliny kanvicu okamžite prestaňte používať, hrozí riziko prasknutia.

5. Nikdy nenechávajte horúci nápoj v kanvici bez dozoru a mimo dosahu detí. Pred čistením nechajte kanvicu vychladnúť. Vylejte z kanvice všetku nepoužitú vodu alebo čaj, aby ste zabránili tvorbe usadenín vo vnútri nádoby. Pri manipulácii s teplou vodou (nádobou) buďte vždy opatrní, v prípade potreby použite rukavicu.

6. Ak chcete odstrániť ľahké škvrny od čaju alebo kyslých nápojov, namočte ich do horúcej vody so saponátom a potom utrite do sucha mäkkou handričkou. Pri silnejších škvrnách zohrejte trochu bieleho octu a potom vyperte bežným spôsobom. Tieto škvrny však nijako neznižujú vlastnosti výrobku.

7. Sklenená kanvica sa veľmi ľahko udržiava a čistí. Pri ručnom umývaní používajte len mäkké handričky a špongie, ktoré nepoškriabu povrch. Nepoužívajte agresívne chemické čistiace prostriedky. Umývanie v umývačke riadu nie je možné.

8. Aby ste zachovali dlhú životnosť výrobku, zaobchádzajte s kanvicou opatrne.

9. Nepoužívajte na žiadnom zdroji otvoreného ohňa, plynu alebo elektriny.

10. Filter udržiavajte stále čistý - odstraňujte usadeniny a zvyšky použitých zložiek.

11. Určené na použitie v domácnosti.

BEZPEČNOSTNÉ UPOZORNENIE

Vysoké alebo nízke teploty môžu spôsobiť poškodenie nádoby alebo veka prasknutím.

Používanie kovových nástrojov (napr. nôž, vidlička) môže poškodiť (poškriabať) povrch.

Použitie drsných a agresívnych čistiacich prostriedkov môže poškodiť povrch (napr. korozívne čistiace prostriedky na potrubia).

Neopatrná manipulácia (napr. s vekom) môže poškodiť povrch (otlačením). Tieto stopy ani v najmenšom neovplyvňujú kvalitu prípravy nápoja alebo celkovú životnosť nádoby, zhoršený je len estetický vzhľad.

sypaný zelený čaj

NÁVOD NA PRÍPRAVU ZELENÉHO ČAJU

Na 1 šálku zeleného čaju zalejte 1 čajovú lyžičku (2 - 3 g) čajovej zmesi vodou s teplotou 80 °C a lúhujte 3 - 4 minúty.

ZELENÝ ČAJ A JEHO ÚČINKY NA ZDRAVIE

Zelený čaj sa vyrába zberom čajových lístkov čajovníka čínskeho a ich vystavením vysokým teplotám (naparovanie/sušenie) krátko po odtrhnutí. Tým sa zabráni ich oxidácii a čajové lístky nestratia svoju silu. Zelený čaj nepodlieha fermentácii (kvaseniu), a tak si zachováva svoje účinky.

Zelený čaj má jedinečnú chuť a priaznivé účinky na zdravie. Má povzbudzujúci účinok (odstraňuje únavu). V tradičnej medicíne v Číne, Japonsku, Indii a Thajsku sa používal na hojenie rán, zníženie horúčky, zastavenie krvácania, zníženie hladiny cukru v krvi a zlepšenie trávenia. Sú dokázané pozitívne účinky pitia zeleného čaju na činnosť srdca, prevenciu srdcových ochorení, liečbu nervového systému, herpesu, akné, porúch trávenia, podporu mozgových a močových funkcií, uhasenie smädu, prevenciu únavy a duševné povzbudenie. Zelený čaj obsahuje antioxidanty, podporuje imunitu, zlepšuje metabolizmus, urýchľuje spaľovanie tukov, znižuje hladinu cholesterolu a je účinný v prevencii cukrovky a rakoviny. Okrem toho má antibakteriálne účinky, čím ničí baktérie v ústnej dutine a pôsobí ako prevencia proti zubnému povlaku.

DRUHY ZELENÉHO ČAJU

Medzi najznámejšie odrody zeleného čaju patria Sencha a Matcha. Zelený čaj Sencha je najpoužívanejším druhom japonského zeleného čaju. Čajové lístky, ktoré boli sparené, aby sa zabránilo oxidácii, sa zrolujú do tenkých tmavozelených ihličiek. Čaj Matcha je japonský mletý čaj, ktorý sa vyrába zo špeciálneho zeleného čaju. Čaj Matcha sa používa najmä pri čajových obradoch, ale aj v potravinárskom priemysle (na farbenie zmrzliny, japonských sladkostí).

KEDY A AKO ČASTO PIŤ ZELENÝ ČAJ?

Odporúčame piť zelený čaj pravidelne - najlepšie každý deň. Vzhľadom na obsah kofeínu sa neodporúča piť ho večer pred spaním.

NAJČASTEJŠIE CHYBY PRI PRÍPRAVE ZELENÉHO ČAJU

1. Nesprávna teplota vody pri zalievaní čaju - zelený čaj vyžaduje teplotu 80 °C, pri vyššej teplote má horkú chuť, pri príliš nízkej teplote má čaj vodovú chuť.

2. Nesprávny čas lúhovania - zelený čaj lúhujte 3 - 4 minúty, pričom kratší čas sa používa pri väčšom množstve čaju a dlhší pri menšom množstve čaju

3. Nesprávne dávkovanie čaju - na jednu šálku zeleného čaju použite 2 - 3 g čaju , odporúčame presne odvážiť.

sypaný černý čaj Kusmi tea

NÁVOD NA PRÍPRAVU ČIERNEHO ČAJU

Na 1 šálku čierneho čaju zalejte 1 čajovú lyžičku (2 - 3 g) čajovej zmesi vodou s teplotou 90 °C a lúhujte 4 - 5 minút.

ČIERNY ČAJ A JEHO ÚČINKY NA ZDRAVIE

Čierny čaj prechádza dlhším procesom oxidácie (fermentácie) ako zelený čaj, a preto má silnejšiu arómu, ktorú si uchováva niekoľko rokov. Po zbere sa čajové lístky najprv nechajú zvädnúť prúdením vzduchu. Lístky sa potom spracujú (rozdrvia, narežú alebo zrolujú) a oxidujú (stupeň oxidácie určuje kvalitu čaju - čím dlhšia je oxidácia, tým je čaj kvalitnejší a má jemnejšiu chuť). Následne sa čajové lístky vysušia, aby sa zabránilo ďalšej oxidácii.

Čierny čaj má priaznivé účinky na zdravie. Znižuje krvný tlak, podporuje imunitný systém, pôsobí ako prevencia niektorých ochorení (rakovina, cukrovka), má antivírusové účinky, podporuje metabolizmus, pomáha spaľovať tuky, znižuje riziko aterosklerózy, infarkt a mŕtvicu, pozitívne pôsobí na tráviaci systém, zlepšuje prietok krvi a znižuje hladinu cholesterolu v krvi, podporuje zdravie kostí, spomaľuje starnutie pokožky, zabraňuje tvorbe vrások a strate pružnosti pokožky. Okrem toho pomáha v boji proti stresu, znižuje bolesti hlavy, potláča únavu, zvyšuje koncentráciu a výkonnosť.

DRUHY ČIERNEHO ČAJU

Najznámejšie odrody čierneho čaju sú Earl Grey a Darjeeling. Čaj Earl Grey je obľúbená zmes čierneho čaju s príchuťou bergamotu. Čaj má výraznú chuť a môžete ho podávať s mliekom, aby sa zjemnil. Čaj Darjeeling sa označuje ako "šampanské čajov" a má nevtieravú muškátovú chuť a nádhernú arómu.

KEDY A AKO ČASTO PIŤ ČIERNY ČAJ?

Namiesto kávy môžete napríklad denne piť čierny čaj. Keďže čierny čaj obsahuje kofeín, odporúčame ho piť ráno (aby vás povzbudil na celý deň). Upozorňujeme však, že čierny čaj má diuretické účinky (odvodňuje), preto to s ním nepreháňajte. Stačí šálka čierneho čaju denne s pohárom vody (ako pri káve).

čaje kusmi tea

NAJČASTEJŠIE CHYBY PRI PRÍPRAVE ČIERNEHO ČAJU

1. Nesprávna teplota vody pri zalievaní čaju - čierny čaj vyžaduje teplotu 90 °C, pri vyššej teplote má horkú chuť, pri príliš nízkej teplote má čaj vodovú chuť.

2. Nesprávny čas lúhovania - čierny čaj lúhujte 4 - 5 minút, lúhovanie dlhšie ako 4 minúty bude mať za následok horkú chuť a tmavú farbu a čaj bude mať skôr upokojujúci než povzbudzujúci účinok.

3. Nesprávne dávkovanie čaju - na jednu šálku čierneho čaju použite 2 - 3 g čaju , odporúčame presne odvážiť.

SLADIŤ ALEBO NESLADIŤ ČAJ?

Čaj je najlepšie vychutnávať nesladený. Len tak naplno oceníte jeho chuť a vôňu a pitie čaju sa stane skutočným zážitkom plným vnemov.

Čaje pripravte podľa nasledujúcej tabuľky.

Typ čaju

  • Biele čaje
  • Japonské zelené čaje
  • Čínske zelené čaje
  • Oolong
  • Darjeeling
  • Čierne čaje
  • Bylinné čaje

Teplota vody

  • 75°C
  • 71°C
  • 75°C
  • 96°C
  • 91°C
  • 100°C
  • 100°C

Čas lúhovania

  • 2 - 3 minúty
  • 1 - 2 minúty
  • 2 - 3 minúty
  • 4 - 5 minút
  • 4 - 5 minút
  • 4 - 5 minút
  • 5 minút

RECEPT NA DOMÁCU LIMONÁDU

3 veľké citróny (nie chemicky ošetrené), 750 ml perlivej alebo neperlivej vody, 100 g kryštálového cukru, niekoľko kociek ľadu

Postup:
Šťavu a kôru z citrónov zalejte perlivou alebo neperlivou vodou. Pridajte kryštálový cukor a miešajte, kým sa cukor nerozpustí. Výslednú zmes nalejte do pohárov s niekoľkými kockami ľadu.

TIP: Môžete pridať aj čerstvú mätu. Namiesto cukru môžete použiť iné sladidlo, výborný je napríklad bazový sirup. Dospelí môžu pridať trochu vodky alebo ginu.
Zdroj receptu: www.apetitonline.cz

ČO ĎALŠIE?

Páči sa vám tento produkt? Skvelé! Pridajte ho do košíka a pokračujte v nakupovaní.

Nie je to podľa vašich predstáv? Skúste si pozrieť ďalšie produkty značky Lamart alebo na podobné výrobky iných značiek.

Dodatočné parametre

Kategória: Čajové kanvice
Záruka: 2 roky
Hmotnosť: 0.5 kg
Farba: Zelená
Typ produktu: Čajník
K překladu: CZ AUTO
Margin: E
EAN: 8590669209767
Položka bola vypredaná…

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: