Japonský nôž na chlieb Zwilling Miyabi 6000MCT 23 cm

Kód: 34076-231PP
€269 €222,31 bez DPH
Iba na objednávku

Japonský nôž na pečivo a chlieb má vrúbkovanú čepeľ o dĺžke 23 cm, ktorá je vyrobená z 2 vrstiev nerezovej ocele s extrémne tvrdým jadrom z mikrokarbidovej práškovej ocele. Oceľ je kalená mrazom pre extrémnu tvrdosť 63 HRC. Japonský tvar čepele s tepaným povrchom. Ručné trojfázové brúsenie nožiarskymi majstrami zaisťuje dlhodobú ostrosť.

Detailné informácie

Podrobný popis

SKNE_doumyvacky

POPIS

Japonský nôž na chlieb Zwilling Miyabi z rady 6000MCT má zúbkovanú čepeľ o dĺžke 24 cm, ktorá má autentický japonský tvar s povrchovou úpravou čepele Tsuchime (vyklepávaný povrch). Tento štruktúrovaný povrch zaisťuje nie len originálny vzhľad, ktorý sa v Japonsku prirovnáva k odrážajúcemu sa mesiacu na hladine oceánu a priehlbiny navyše zabraňujú tomu, aby pri krájaní suroviny ostávali na nožíku. Vďaka tomu je nôž maximálne výkonný. Tento nôž je perfektný na krájanie chleba a iných druhov pečiva. Poradí si aj s tou nachrumkavejšou kôrkou, neporuší nadýchanú striedku. Aj ešte teplý chlieb pomocou neho nakrájate na úhľadné plátky.

Tento nôž má ergonomicky tvarovanú a komfortnú rukoväť v tvare D pre pohodlnú a bezpečnú manipuláciu. Rukoväť je vyrobená z Cocobolo Pakka, čo je exotické drevo, ktoré nožíku dodáva luxusný vzhľad. Eleganciu nožíku pridáva aj nerezová pätka s logom Miyabi, ktorá nôž vyvažuje. Jadro je vyrobené z mikrokarbidovej práškovej ocele MC63 a je vložené medzi 2 vrstvy nerezovej ocele. Oceľ je kalená pri teplote - 196 °C, čo prináša extrémnu tvrdosť 63 HRC (Rockwellova stupnica). Dlhotrvajúca ostrosť je zaistená ručným trojfázovým doostrením nožiarskymi majstrami tradičnou japonskou technikou. Ostrosť a dlhá životnosť noža zaisťuje pravidelnú údržbu pomocou brúsky a ocieľky na nože. Pre bezpečné a pohodlné uskladnenie používajte stojan na nože

Výrobok je dostupný IBA NA OBJEDNÁVKU! Pre informácie o dostupnosti nás kontaktujte na adrese info@chefshop.sk alebo na tel. +421 940 952 131. K dodanie cca zhruba za 4 - 6 týždňov od objednania. Ďakujeme za pochopenie.

ŠPECIFIKÁCIE

Dĺžka ostria: 23 cm

Dĺžka noža: 36,8 cm

Výška čepele: 3,5 cm

Hmotnosť: 199 g

Materiál: nerezová oceľ, mikrokarbidová prášková oceľ, drevo Cocobolo Pakka

Farba: strieborná, tmavohnedá

Záruka: doživotná - na výrobné vady čepele

 

1. Oceľ

Čepele nožov sú vyrobené z 2 vrstiev nerezovej ocele a majú tvrdosť 63 HRC Rockwellovej stupnice. Jadro noža je vyrobené z MC63 (mikrokarbidovej práškovej ocele). Pre dosiahnutie perfektných vlastností bolo použité unikátne kalenie CRYODUR®, kde je oceľ ľadovaná pri teplote - 196°C, vďaka tomu sa čepele chvália neobyčajnou tvrdosťou. Čepele majú unikátnu povrchovú úpravu Tsuchime (vyklepávaný povrch), ktorý pripomína mesiac odražajúci sa na hladine oceánu.

 2 .Rukoväť

Komfortná rukoväť v tvaru D je vyrobená z exotického dreva Cocobolo Pakka, ktoré spolu s premyslenými detailami dodáva nožom luxusný vzhľad. Rukoväť zaisťuje, že máte nad nožom plnú kontrolu a umožňuje pohodlnú a presnú prácu s nožom. Vďaka nerezovej pätke, ktorá je vybavená logom noža Miyabi, sú nože dokonale vyvážené.

 

 

3. Ostrie

Čepeľ je symetricky brúsená, čo spolu s tepaným povrchom zaisťuje jednoduchý prienik surovinami. Trojfázové ručné ostrenie tradišnou japonskou technikou Honbazuke tými najskúsenejšími nožiarskými majstrami zaručuje neprekonateľnú ostrosť nožov, ktorá je vďaka tvrdosti ocele dlhotrvajúca.

 

VÝHODY A NEVÝHODY

plus

Čepele nožov sú vyrobené z 2 vrstiev nerezovej ocele a majú tvrdosť 63 HRC.

Extrémne tvrdé jadro z mikrokarbidovej práškovej ocele.

Dokonalé vyváženie nožov umožňuje jednoduchú a bezpečnú manipuláciu.

Dlhotrvajúca ostrosť vďaka ručnému trojfázovému brúseniu nožiarskymi majstrami.

Pohodlná rukoväť z exotického dreva.

Unikátny tepaný povrch čepele pre efektívne krájanie bez prilepovania surovín na nôž.

minus

Vyššia cena.

Nie je možné umývať v umývačke riadu.

PRAKTICKÉ RADY

Vhodné do umývačky: Nie, iba ručné umývanie

Údržba nožov Zwilling

Nepoužívajte nože na krájanie extrémne tvrdých surovín, ako sú napr. mrazené potraviny!

Umývanie a čistenie

Nôž Miyabi umývajte iba ručne. Po použití nôž umyte šetrným čistiacim prostriedkom a ihneď ho osušte.

Nevystavujte nôž dlhému kontaktu s vodou alebo soľou.

Čepeľ môžete vrámci pravidelnej údržby utrieť handričkou namočenou v oleji. Zvýši sa vďaka tomu odolnosť noža voči korózii.

Krájacia podložka

Odporúčame používať flexibilnú dosku na krájanie - drevené, silikónové či plastové. Príliš tvrdé materiály ako sklo, granit alebo keramika môžu za istých okolností poškodiť čepeľ a ostrie.

Ostrenie / brúsenie

Každý aj ten najlepší nôž skôr či neskôr stratí svoju pôvodnú ostrosť a je potreba ju nabrúsiť. A pretože tupý nôž je nebezpečnejší ako ostrý, odporúčame nože pravidelne brúsiť. Pokiaľ na nože vznikne "zub" či deformácia, odporúčame nôž čo najskôr zveriť do rúk odborníka (osvedčené nožiarstvo).
K ostreniu odporúčame používať originálne brúsky, ocieľky a brusné kamene Zwilling.

Bezpečné uloženie

Skladujte nože na bezpečnom mieste (z dosahu detí), vždy dbajte nato, aby k vám smerovala rukoväť, nikdy nie čepeľ. Pri skladovaní by sa nože nemali vzájomne dotýkať.
Do dreveného stojany na nože alebo na magnetickú lištu ukladajte vždy iba očistené a osušené nože.

Správny nôž

Vždy používajte ten správny nôž - veľkosti a textúra spracovávaných surovín (mäsa, zeleniny, rýb, pečiva) sa veľmi líši a preto používajte na jednotlivé suroviny špecifické krájanie techniky a teda aj špecifický nôž.

Zdroj: www.vasekuchyne.cz

 

nože banner

RECEPT NA DOMÁCI RASCOVÝ CHLIEB

Z uvedených surovín pripravíte bochník o váhe 1200 g.

200 g žitnej múky (môže byť aj celozrnná), 300 g pšeničnej chlebovej múky, 200 g pšeničnej hladkej múky (môže byť aj celozrnná alebo špaldová), celá rasca (asi 15g), 15 g čerstvého droždia, 1 lyžička cukru (alebo medu, melasy,...), 490 ml vody (môžete skúsiť aj pivo, srvátku), 15 g soli

Recept na domáci chlieb

Postup:
1. V mise od kuchynského robota si rozdrobte kvasnice. Pokiaľ nemáte robota, budete miesiť cesto ručne. Pridajte cukor a vidličku rozmiešajte do riedkej kašičky. Zmiešajte s vodou a metličkou dobre premiešajte.

2. Potom prisypte všetko ostatné z receptu. Robot zapnite na nízku rýchlosť a nechajte miesiť 10 minút. Pokiaľ použijete domácu pekáreň, tak nechajte miesiť 30 minút a cesto potom vyberte.

3. Prepracované a lepkavé cesto si dajte ideálne do plastovej misky vymazané lyžičkou oleja. Pokiaľ nemáte nejakú s vekom, tak vložte misu do plastového sáčku. Nechajte pri izbovej teplote kysnúť jednu hodinu. Počas tejto doby raz preložte. Robí sa to tak, že kraje cesta natiahnete  a založíte do stredu cesta. Robiť to môžete priamo v mise dookola.

4. Po hodine si trošku naolelujte linku a cesto roztiahnite na približný štvorec. Zložte a utahovaním zrolujte do tvaru šišky. Nádobu na chleba si pomúčnite žitnou múkou a šišku cesta vložte spojom nahor. Môžete cesto nechávať kysnúť aj v sitku, ktorý vyložíte utierkou a pomúčite ju. Po vyklopení bude spoj zospodu a pri pečení sa nebude rozmotávať. Nádobu na chleba dajte opäť do sáčku a nechajte kysnúť jednu hodinu. Približne po 20 minútach si dajte rozpáliť rúru aj s pečiacim plechom na vodu. Pokiaľ budete piecť na plechu, tak môžete nahrievať neskôr. Rúra musí dosiahnuť minimálne teploty 250°C.

5. Vykysnutý chleba, ktorý už kompletne vyplnil zapekaciu misu na chlieb, opatrne vyklopte na sádzaciu lopatu. Tú si poprášte hrubou múkou alebo kukuričnou múkou. Chleba po nej lepšie skĺzne. Pokiaľ pečiete na plechu, tak je dôležité ho nevyťahovať von. Rýchlo sa ochladzuje a chlieb by vám po obvode praskol. Pripravite si cca 200 ml horúcej vody z kanvice, žiletku a sádziacu lopatu. Teraz už to pôjde veľmi rýchlo. Hlavne POZOR na paru!

6. Chleba si vyklopte na lopatu, narežte, pokiaľ teda chcete a rýchlo ho presuňte na kameň či plech do rúry. Do spodného plechu na dne rúry nalejte vodu a rýchlo zavrite rúru. Kuchynskú minútku nastavte na 15 minút.

7. Potom stiahnite teplotu na 190 - 200 °C . Vytiahnite plech na vodu a dopečte 30 minút.

8. Chladiť nechajte na mriežke. Nekrájajte teplý chleba! Striedka by se vám zrazila.
Zdroj receptu a obrázku k receptu: http://www.pazitka.cz/ostatni/domaci-kminovy-chleba-z-drozdi/

 

 ČO ĎALEJ?

Páči sa vám tento produkt? Skvelé! Pridajte ho do košíka a pokračujte v nákupe.

Nevyhovuje vám? Skúste sa pozrieť na ostatné produkty značky Zwilling alebo na podobné produkty ďalších značiek.

Dodatočné parametre

Kategória: Nože na chlieb
Záruka: doživotná
Typ produktu: Japonský nôž Miyabi
Dĺžka čepele: 23 cm

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Značka Zwilling je známkou kvality a inovácii. Zwilling je moderná spoločnosť s dlhoročnou tradíciou siahajúcou do roku 1731. Produkty Zwilling sa vyznačujú vysokou kvalitou, krásnym dizajnom a funkčnosťou. Špecializáciou spoločnosti je sofistikované kuchynské vybavenie ako sú nože, príbory, hrnce, panvice, poháre, kuchynské náčinie atď.

Kuchynské nože Zwilling sú vykované z jedného kusu špeciálnej nemeckej ocele s tvrdosťou 57 - 63 HRC (Rockwellovej stupnice) a vďaka dlhotrvajúcej ostrosti, odolnosti a dokonalému vyváženiu sú obľúbené medzi šéfkuchármi po celom svete. Práca s nožmi Zwillig je bezpečná a veľmi jednoduchá. Ich dlhodobá ostrosť je zaistená ručným doostrením, leštením a kontrolou laserom. Vybrať si môžete kuchársky nôž, filetovací nôž, nôž na chlieb, nôž na zeleninu alebo vám príde vhod celá sada nožov v bloku? V ponuke máme aj špičkové japonské nože Miyabi rôznych veľkostí a zameraní. 

VYBERAJTE AJ PODĽA TYPU:

Param_brand_hrnce_ZW Param_brand_panve_ZWParam_brand_sady_ZWParam_brand_noze_ZW Param_brand_ocilky_ZW Param_brand_stojany_ZW_1 Param_brand_prkenka_ZW Param_brand_nacini_ZW Param_brand_pribory_ZW Param_brand_sklenice_ZW