Japonský kuchársky nôž SAKIMARU 27 cm, palisander, Dellinger

Kód: DNGRXZF270
Značka: Dellinger
€188
Skladom (1 ks)

Veľmi ostrý japonský nôž Sakimaru/Yanagiba Dellinger Octagonal Full Damascus (dĺžka čepele 270 mm) z damaškovej ocele (damascus steel) s pôsobivým dizajnom a najvyššou kvalitou. Je to dlhý plátkovací nôž brúsený len na jednej strane, určený na krájanie tenkých plátkov rýb na sushi a sashimi. S týmto nožom môžete ľahko krájať nielen veľké kusy mäsa (pečienky), ale aj tenké plátky zeleniny. Jeho prekrásna, elegantná tenká čepeľ dokáže krájať suroviny dlhými neprerušovanými rezmi, čím zachováva ich celistvosť a čerstvosť. Yanagiba je jedným z najdôležitejších tradičných japonských nožov a je súčasťou repertoáru mnohých kuchárov. S týmto krásnym a funkčným nožom sa aj tie najjednoduchšie úlohy stanú výnimočným zážitkom. Japonské umenie, precíznosť a nové technológie robí tento nôž z damascénskej ocele (damascus steel) jedinečným a nenapodobiteľným.

Detailné informácie

Podrobný popis

Veľmi ostrý japonský nôž Sakimaru/Yanagiba Dellinger Octagonal Full Damascus (dĺžka čepele 270 mm) z damaškovej ocele (damascus steel) s pôsobivým dizajnom a najvyššou kvalitou. Je to dlhý plátkovací nôž brúsený len na jednej strane, určený na krájanie tenkých plátkov rýb na sushi a sashimi. S týmto nožom môžete ľahko krájať nielen veľké kusy mäsa (pečienky), ale aj tenké plátky zeleniny. Jeho prekrásna, elegantná tenká čepeľ dokáže krájať suroviny dlhými neprerušovanými rezmi, čím zachováva ich celistvosť a čerstvosť. Yanagiba je jedným z najdôležitejších tradičných japonských nožov a je súčasťou repertoáru mnohých kuchárov. S týmto krásnym a funkčným nožom sa aj tie najjednoduchšie úlohy stanú výnimočným zážitkom. Japonské umenie, precíznosť a nové technológie robí tento nôž z damascénskej ocele (damascus steel) jedinečným a nenapodobiteľným.

Nôž Sakimaru 270 mm má veľmi ostrú čepeľ vyrobenú zo 110 vrstiev dvoch tvrdých nehrdzavejúcich a kovaných ocelí (10Cr15CoMoV + 9Cr18MoV). Čepeľ tohto noža sa kalí vo veľmi presných vákuových peciach (vacuum heat treatment). Každý nôž je ručne brúsený a pri tvrdosti približne 60 HRC dosahuje výnimočnú až extrémnu ostrosť. Damascénsky vzor tohto noža je jedinečný, neopakovateľný a stane sa symbolom vašej individuality

Rukoväť v tvare oktagonu je vyrobená z exotického dreva Rose-Wood (palisandr) a byvolieho rohu s mosadznými prechodmi. Je vždy starostlivo ručne leštená, ergonomicky tvarovaná. Ideálne navrhnutá pre vynikajúce ručné ovládanie. Špeciálne navrhnutý tvar záštity je vhodný pre ázijský úchop noža.

Hlavné výhody:

  • Japonský kuchársky nôž & nôž šéfkuchára
  • 110 vrstiev damascénskej ocele (damascus steel)
  • Oktagonová rukoväť z prírodného dreva Rosewood + byvolí roh
  • Dlhý krájací nôž brúsený len na jednej strane (na držanie v pravej ruke)
  • Určený na krájanie tenkých plátkov rýb na sushi a sashimi
  • Je súčasťou repertoáru mnohých kuchárov
  • S tvrdosťou približne 60 HRC dosahuje výnimočnú až extrémnu ostrosť
  • Damascénsky vzor tohto noža je jedinečný a neopakovateľný
  • Ergonomicky tvarovaná a ručne leštená rukoväť
  • Na brúsenie čepelí nožov z damaškovej ocele odporúčame používať diamantové a vodné brúsne kamene
  • Nevhodný do umývačky riadu

Špecifikácia:

  • Dĺžka rukoväte: 150 mm
  • Dĺžka čepele: 270 mm
  • Celková dĺžka: 435 mm
  • Hmotnosť: 230 g

Upozornenie:

Každý nôž je vyrobený z prírodných materiálov. Každý kus damascénskej ocele je originálny a nenapodobiteľný, takže váš nôž nemusí vyzerať presne ako na fotografii. Nôž, ktorý obdržíte, bude rovnako kvalitný a detailne opracovaný, ale môže sa mierne líšiť.

Dodatočné parametre

Kategória: Japonské nože
Záruka: 2 roky
Hmotnosť: 0.43 kg
Farba: Hnedá
Materiál: Damašková oceľ
Rozmer: 27 cm
Dĺžka čepele: 27 cm
Typ produktu: Japonský nôž
K překladu: CZ AUTO-PRO-title
Margin: A

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: