Hrnček s nepravidelným okrajom MUG SUSHI čierna metalíza

Kód: C5354
€13,99 €11,56 bez DPH
Dodanie do 7 dní

Hrnček v čiernej farbe má nepravidelný okraj. Priemer hrnčeka je 9 cm a výška 9 cm. Hrnček je vyrobený z odolnej keramiky. Vzhľad hrnčeka je matný a v hornej časti je lesklý efekt stekajúcej farby. Vhodný do umývačky aj do mikrovlnej rúry.

Detailné informácie

Podrobný popis

SK_do_mikrovlnnej_rúry SK_doumyvacky

POPIS

Malý hrnček bez ucha v čiernom prevedení je vyrobený ručne japonskými hrnčiarmi. Priemer hrnčeka je 9 cm a jeho výška je tiež 9 cm. Hrnček je matný a v hornej časti hrnčeka je lesklý efekt stekajúcej farby. Hrnček nemá ucho a má nepravidelný okraj. Hrnček je vhodný do umývačky riadu aj do mikrovlnej rúry. Ideálny na čaj, ale môžete ho použiť aj na kávu alebo na studené nápoje.

ŠPECIFIKÁCIE

Priemer: 9 cm

Objem: 250 ml

Výška: 9 cm

Farba: čierna

Materiál: keramika

Zelený čaj

NÁVOD NA PRÍPRAVU ZELENÉHO ČAJU

Na 1 šálku čaju zalejte 1 čajovú lyžičku (2 - 3 g) čajovej zmesi vodou o teplote 80 °C a lúhujte 3 - 4 minúty.

ZELENÝ ČAJ A JEHO ÚČINKY NA ZDRAVIE

Zelený čaj vzniká tak, že sa čajové lístky čajovníka čínskeho zozbierajú a krátko po otrhaní sú vystavené vysokým teplotám (para/sušenie). Vďaka tomu sa zabráni ich oxidácii a zabráni sa tak strate sily čajových lístkov.

Zelený čaj má jedinečnú chuť a blahodárne účinky na zdravie. Pôsobí povzbudivo (odstraňuje únavu). V tradičnej medicíne v Číne, Japonsku, Indii a v Thajsku sa používal na hojenie rán, znižovanie horúčky, zástavu krvácania, znižovanie krvného cukru a na zlepšenie trávenia. Sú preukázané pozitívne účinky pitia zeleného čaju na činnosť srdce, prevencia srdcových ochorení, liečbu nervového systému, oparov, akné, porúch trávenia, podporu funkcii mozgovej činnosti a močového ústroja, zahnanie smädu, na prevencii únavy duševnú vzpruhu. Zelený čaj obsahuje antioxidanty, podporuje imunitu, zlepšuje metabolizmus, urýchľuje spaľovanie tukov, znižuje cholesterol a je účinnou prevenciou cukrovky a rakoviny. Navyše má antibakteriálne účinky, ničí teda baktérie v ústnej dutine a pôsobí ako prevencia proti zubnému povlaku.

DRUHY ZELENÉHO ČAJU

Medzi najznámejšie odrody zeleného čaju patrí Sencha a Matcha. Zelený čaj Sencha je najrozšírenejší typ japonského čaju. Čajové lístky u ktorých bolo naparením zabránené oxidácii, sú zvinuté do tenkých tmavo zelených ihličiek. Čaj Matcha je japonský mletý čaj, ktorý vzniká zo špeciálneho zeleného čaju. Matcha čaj sa používa predovšetkým pri čajových obradoch, ale tiež v potravinárstve (farbivo zmrzlín, japonských sladkostí).

KEDY A AKO ČASTO PIŤ ZELENÝ ČAJ?

Odporúčame piť zelený čaj pravidelne - najlepšie každý deň. Vďaka obsahu kofeínu nie je vhodné ho piť večer pred spánkom.

SLADIŤ ALEBO NESLADIŤ ČAJ?

Čaj si najlepšie vychutnáte nesladený. Jedine tak môžete vnímať naplno jeho chuť, vôňu a pitie čaju sa pre vás stane skutočným zážitkom plných vnemov.

NAJČASTEJŠIE CHYBY PRI PRÍPRAVE ČAJU

1. Nesprávna teplota vody pri zaliatí čaju - zelený čaj vyžaduje teplotu 80°C, pri teplote vyššej má horkú chuť, pri príliš nízkej teplote má čaj vodovú chuť.

2. Nesprávna doba lúhovania - zelený čaj lúhujte 3 - 4 minúty, kedy sa kratšia doba používa pre väčšie množstvo čaju a dlhšie pre menšie množstvo čaju

3. Nesprávna dávka čaju - na jeden šálok zeleného čaju použite 2 - 3 g čaju, odporúčame presne odvážiť.

čierny čaj

NÁVOD NA PRÍPRAVU ČIERNEHO ČAJU

Na 1 šálku čaju zalejte 1 čajovú lyžičku (2 - 3 g) čajovej zmesi vodou o teplote 90 °C a lúhujte 4 - 5 minúty.

ČIERNY ČAJ A JEHO ÚČINKY NA ZDRAVIE

Čierny čaj prechádza dlhšou oxidáciou (fermentáciou = kvasenia) ako zelený čaj a preto má silnejšiu vôňu, ktorú si udrží niekoľko rokov. Po zbere sa čajové lístky nechajú zavädnúť pomocou prúdenia vzduchu. Potom sa lístky spracujú (drvením, rezaním alebo stočením) a nechajú sa oxidovať (úroveň oxidácie určuje kvalitu čaju - čím dlhšia oxidácia, tým kvalitnejší čaj a jemnejšia chuť). Následne sa čajové lístky sušia, aby sa zabránilo ďalšou oxidáciou.

Čierny čaj má blahodárne účinky na zdravie. Znižuje krvý tlak, podporuje imunitný systém, pôsobí ako prevencia niektorých ochorení (rakovina, cukrovka), má antivírové účinky, podporuje metabolizmus, napomáha spaľovanie tukov, znižuje riziko vzniku aterosklerózy, srdcových infarktov a mozgovej mŕtvice, má pozitívny vplyv  na tráviacu sústavu, zlepšuje prietok krvi a znižuje hladinu cholesterolu v krvi, podporuje zdravie kostí, spomaľuje starnutie pokožky, zabraňuje vzniku vrások a skrate elasticity pokožky. Navyše pomáha v boji proti stresu, znižuje bolesť hlavy, potláča únavu, zvyšuje koncentráciu a výkonnosť.

DRUHY ČIERNEHO ČAJU

Medzi najznámejšie odrody čierneho čaju patri Earl Grey a Darjeeling. Čaj Earl Grey je obľúbená zmes čierneho čaju s príchuťou bergamotu. Má silnú chuť a pre jeho zmiernenie môžete podávať s mliekom. Čaj Darjeeling je označovaný ako tzv. „šampanské medzi čajmi“ a vyniká nevtieravou muškátovou chuťou a nádhernou vôňou.

KEDY A AKO ČASTO PIŤ ČIERNY ČAJ?

Čierny čaj môžete piť denne napríklad miesto kávy. Keďže čierny čaj obsahuje kofeín, odporúčame ho piť ráno (vzpruží vás do nového dňa). Upozorňujeme však, že čierny čaj má diuretické účinky (močopudné -> odvodňuje) a preto to s jeho pitím nepreháňajte. Bohato postačí šálka čierneho čaju denne, ktorý je vhodný zapiť pohárom vody (ako u kávy).

SLADIŤ ALEBO NESLADIŤ ČAJ?

Čaj si najlepšie vychutnáte nesladený. Jedine tak môžete vnímať naplno jeho chuť, vôňu a pitie čaju sa pre vás stane skutočným zážitkom plných vnemov.

najčastejšie chyby pri príprave čaju

NAJČASTEJŠIE CHYBY PRI PRÍPRAVE ČAJU

1. Nesprávna teplota vody pri zaliatí čaju - čierny čaj vyžaduje teplotu 90°C, pri teplote vyššej má horkú chuť, pri príliš nízkej teplote má čaj vodovú chuť.

2. Nesprávna doba lúhovania - čierny čaj lúhujte 4 - 5 minúty., kedy sa kratšia doba používa pre väčšie množstvo čaju a dlhšie pre menšie množstvo čaju

3. Nesprávna dávka čaju - na jednu šálku čierneho čaju použite 2 - 3 g čaju, odporúčame presne odvážiť

SLADIŤ ALEBO NESLADIŤ ČAJ?

Čaj si najlepšie vychutnáte nesladený. Jedine tak môžete vnímať naplno jeho chuť, vôňu a pitie čaju sa pre vás stane skutočným zážitkom plným vjavov.

 

Čaje pripravujte podľa nasledujúcej tabuľky.

Typ čaju

  • Biele čaje
  • Japonske zelené čaje
  • Čínske zelené čaje
  • Oolong
  • Darjeeling
  • Čierne čaje
  • Bylinné čaje

Teplota vody

  • 75°C
  • 71°C
  • 75°C
  • 96°C
  • 91°C
  • 100°C
  • 100°C

Doba lúhovania

  • 2 - 3 minúty
  • 1 - 2 minúty
  • 2 - 3 minúty
  • 4 - 5 minút
  • 4 - 5 minút
  • 4 - 5 minút
  • 5 minút
 

ČO ĎALEJ?

Páči sa vám tento produkt? Skvelé! Pridajte ho do košíka a pokračujte v nákupe.

Nevyhovuje vám? Skúste sa pozrieť na ostatné produkty značky MIJ alebo na podobné produkty ďalších značiek.

Dodatočné parametre

Kategória: DELETE
Záruka: 2 roky

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Unikátny keramický riad značky Made in Japan v minimalistickom dizajne vhodný pre nielen ázijskú kuchyňu, ale akýkoľvek dôležitý moment pri stole. Napríklad starostlivá ručná práca malej dielničky Sakuzan v centre Japonska naväzuje na tisícročnú kvalitu mini-yaki. V celej Európe je jediným distribútorom riadu Made in Japan Chefshop.sk

madeinjapan-logo

Keramický riad od Made in Japan pochádza priamo od jeho výrobcov -  japonských hrnčiarov. Riad Made in Japan je funkčný, exklúzivne navrhnutý, má vkusný dizajn a dlhoročnú životnosť. V unikátnych kolekciách nájdete jedálny servis, taniere plytké i hlboké, misky, tácky, servírovací set na sushi, čajový servis, jedálne paličky alebo misky na saké.