Horká čokoláda do fontány Callebaut 57,6% 1 kg (4 x 250 g)

Kód: CALL1DF
€14,49 €12,60 bez DPH €14,49 / 1 kg
Skladom (12 ks)

Čokoláda Callebaut je vo forme čokoládových dukátikov, ktoré obsahujú vyššie percento kakaového masla ako bežná tmavá čokoláda. Z toho dôvodu nie je nutné pridávať ďalšie suroviny pri príprave čokoládovej fontány.

Pripravte si s touto špeciálnou čokoládou čokoládové fondue.

Bannery_recepty_short_description_cokolada_SK

Detailné informácie

Podrobný popis

6CZ_Soja 8SK_Ořechy 7SK_Mléko

POPIS

Pravá belgická čokoláda Callebaut na prípravu čokoládovej fontány s obsahom 57,6% kakaa má jemnú chuť a hladkú konzistenciu práve vďaka skutočnému obsahu kakaového masla a kakaového prášku.

UPOZORNENIE: Pri vysokých letných teplotách negarantujeme, v ako stave vám čokoláda príde. Čokoláda sa totiž pri vyšších teplotách rozpúšťa.

ŠPECIFIKÁCIE

Zloženie: kakaový prášok, cukor, kakaové maslo, emulgátor: sójový lecitín, prírodný extrakt z pravej vanilky

Min. obsah kakaa: 57,6%.

Alergény: Obsahuje sóju. Môže obsahovať stopy orechov a mlieka (laktózy)

Hmotnosť: 1 kg

Upozornenie: Čokoládu objednávame vo veľkom 10 kg balení a sami ju vákuovo balíme do menších balíčkov. Čokoládu Callebaut teda neobdržíte v originálnom balení, ale zavákuovanú v priehľadnom plastovom obale. Kvalita čokolády sa týmto procesom nijako nemení. Ďakujeme za pochopenie.

NUTRIČNÉ A ENERGETICKÉ HODNOTY

Kalórie: 2406 kJ / 575 kcal

Tuky: 40 g z toho nasýtené mastné kyseliny: 25 g

Sacharidy: 42 g z toho cukry: 40 g

Bielkoviny: 4,8 g

Soľ: 0,01 g

TIPY NA PRÍPRAVU ČOKOLÁDOVEJ FONTÁNY

Čokoláda je vo forme čokoládových dukátikov, ktoré obsahujú väčšie percento kakaového masla ako bežná čokoláda. Z tohoto dôvodu nieje nutné pridávať ďalšie suroviny pre získanie ideálnej chuti a textúry čokolády.

Pokiaľ chcete docieliť jemnejšiu chuť fondánovej čokolády, potom odporúčame pridať malé množstvo 33% smotany.

Čokoládové dukátiky sypte priamo do samotnej fontány bez predchádzajúcich úprav. Pokiaľ nemáte s fontánou skúsenosti alebo dostatok času, potom je možné časť čokolády rozpustiť vopred vo vodnom kúpeli.

Recept na čokoládové fondue

RECEPT NA ČOKOLÁDOVÉ FONDUE

500 - 600 g kvalitnej čokolády do fontány (odporúčame vysokopercentnú, ale kto má rád môže použiť mliečnu či bielu čokoládu), 1 - 1,2 kg čerstvého ovocia (jahody, banány, hrozno atď.), 100 g para orechov - voliteľné

Postup:
1. Čokoládu rozpusťte vo vodnom kúpeli a prelejte ju do misky na fondue.

2. Ovocie očistite a pokrájajte, orechy nasekajte. Všetko nasypte do misky a spolu s čokoládou prineste na stôl.

3. Každý z hostí si s pomocou napichovatiek (vidličiek na fondue) namáča ovocie v čokoláde a obaľuje v nasekaných orechoch.
Zdroj receptu: www.apetitonline.cz

ČOKOLÁDA A JEJ VPLYV NA ZDRAVIE

Kvalitná vysokopercentná čokoláda (ale aspoň 70 % obsahu kakaa) znižuje krvný tlak, pôsobí pozitívne pôsobí na srdce a cievy, ako prevencia infarktu, znižuje cholesterol a zrážanlivosť krvi, prekrvuje telo. Čokoláda obsahuje antioxidanty, ktoré pôsobí ako prevencia rakoviny. Tiež obsahuje horčík, draslík, fosfor, železo, vápnik, meď, fluór. Čokoláda povzbudzuje, zlepšuje psychiku, zmierňuje úzkosť, má priaznivý vplyv na činnosť mozgu, zlepšuje pozornosť, znižuje únavu, chráni pred artritídou a rôznymi alergiami. Navyše má afrodiziakálne účinky. Čokoládu je však nutné konzumovať v primeranom množstve. Odporúčame 10 g čokolády denne.

Druhy čokolády

DRUHY ČOKOLÁDY

Horká čokoláda obsahuje vysoký podiel kakaa. Horká čokoláda musí obsahovať minimálne 35% kakaovej sušiny (za kvalitnú čokoládu sa považuje tá s minimálne 50% kakaových prísad). Horká čokoláda obsahuje iba kakaovú sušinu, kakaovú hmotu a cukor. Odporúčame čokoládu z kvalitných kakaovch bôbov s ale aspoň 70 % kakaa. Vysokopercentná tmavá čokoláda je skvelá nie len na priamu konzumáciu, ale tiež na čokoládové polevy, na horúcu čokoládu, na čokoládové fondue a na pečenie čokoládových dezertov (napr, Sacher torta, brownies).

Mliečna čokoláda obsahuje kakaové maslo, kakaovú hmotu, cukor a mlieko (sušené alebo kondenzované). Minimálny obsah kakaovej sušiny je 25 % (kvalitná mliečna čokoláda by mala mať aspoň 30% kakaových prísad a min. 15 - 25 % mlieka). V EU musí byť obsah pevných zložiek kakaa v mliečnej čokoláde aspoň 35%. Mliečna čokoláda má jemnejšiu chuť ako horká čokoláda a je obľúbená pri príprave čokoláovej peny, čokoládových sušienok (cookies), využijete ju na čokoládovú fontánu, krémy a polevy.

Biela čokoláda je tvorená kakaovým maslom (bez pevných kakaových prísad), mliekom (kondenzovaným alebo sušeným) a cukrom. Obsah kakaového masla musí byť minimálne 20% (kvalitná biela čokoláda má však aspoň 25% kakaového masla a 25% mlieka). Keďže biela čokoláda neobsahuje kakaový prášok, tak sa v podstate ani nejedná o čokoládu, ale označuje sa tak však vďaka kakaovému maslu. Biela čokoláda je sladiša ako horká a mliečna čokoláda. Využijete ju pri príprave sladkých dezertov, čokoládových poliev, krémov atď.

Čokoládu môžete kúpiť vo forme tabuľky (na priamu konzumáciu) alebo vo forme dukátikov (čokoláda na varenie, pečenie, do fontány).

ČO ĎALEJ?

Páči sa vám tento produkt? Skvelé! Pridajte ho do košíka a pokračujte v nákupe.

Nevyhovuje vám? Skúste sa pozrieť na ostatné výrobky Callebaut alebo na podobné produkty.

Dodatočné parametre

Kategória: Čokoláda do fontány
Typ produktu: Horká čokoláda
Balenie: 1 kg
EAN: 5410522513998

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevypĺňajte toto pole:
5
LV Avatar autora | 4.1.2020
Je to zatiaľ najlepšia čokolada do čokol.fontány,čo sme mali

Čokolády značky Callebaut patria medzi tie najkvalitnejšie na svete. Sú pripravované z kakaových bôbov, ktoré sa pražia, aby sa z nich uvoľnilo viac arómy a chuť čokolády bola výraznejšia. Čokoláda Callebaut je veľmi jemná, jemnejšia ako u väčšiny výrobcov čokolády. Všetky ingrediencie sú tiež vyberané s maximálnou starostlivosťou, čo doviedlo čokoládu Callebaut k naprostej dokonalosti. Jej textúra a chuť je skutočne perfektná a čokoláda sa doslova rozpúšťa na jazyku. Vďaka tomu si čokoláda Callebaut vyslúžila označenie - Finest Belgian Chocolates teda: Najlepšia belgická čokoláda a je známa po celom svete. U nás môžete zakúpiť čokoládu Callebaut vo forme dukátikov, ktoré sa perfektne hodia na pečenie. 

Spoločnosť Callebaut je pyšná, že vám môže ponúknuť tú najlepšiu belgickú čokoládu s takmer 100 ročnou tradíciou. Zakladateľom bol Octaaf Callebaut v roku 1911, v obci Wieze. Callebaut je jedným z mála výrobcov čokolády, ktoré si sami starostlivo vyberajú kakaové bôby a vyrábajú exkluzívnu kakaovú hmotu podľa vlastnej tajnej receptúry.

Callebaut_tmavaNajpredávanejším produktom značky Callebaut je v našom e-shope určite tmavá čokoláda. Nakupujú ju u nás amatéri i profesionálni cukrári, tí prvý po menších balení, tí druhý po kilách. A nie je sa čomu diviť - Callebaut, spolu s francúzskou čokoládou Valrhrona, patrí medzi tie najlepšie a najkvalitnejšie čokolády na svete. Možno vám tieto mená neprídu známe, ale medzi profesionálnymi cukrármi z celéh osveta je Callebaut skutočný pojem.

Kúpiť

VYBeRaJTE Z CALLEBAUT aj PODľa DRUHU

calle_tmavácalle_mlecna_SKcalle_bila_SKcalle_do_fontany