Forma na bábovku Royal Nordic Ware strieborná 2,1 l

Kód: 88737PP
€43,99 €36,36 bez DPH
Ihneď k odoslaniu

Forma na bábovku je vyrobená z kvalitného a odolného liateho hliníka. Nepriľnavá vrstva zaisťuje pohodlné vyklopenie bábovky. Krásny dizajn inšpirovaný vitrážovým oknom.

Detailné informácie

Podrobný popis

SK_dorury200 SKNE_doumyvacky

POPIS

Forma na bábovku

Forma na bábovku Royal od výrobcu Nordic Ware má krásny dizajn inšpirovaný vitrážovým oknom a je vyrobená z vysoko kvalitného a odolného liateho hliníka, ktorý má dlhú životnosť a je zdravotne nezávadný. Forma je vybavená nepriľnavým vnútorným povrchom, ktorý zabraňuje prichytávaniu a umožňuje jednoduché vyklopenie bábovky

Nepriľnavý povrch neobsahuje PFOA, je zaistený pomocou vibračného zariadenia a ošetrený postrekom proti korózii a zdrsnenie povrchu. Táto forma prešla ručným opracovaním. Proces vytvorenia unikátnych báboviek firma Nordic Ware zdokonaľuje už cez 70 rokov, tak aby formy na pečenie boli funkčné a unikátne zároveň. Každý produkt, ako opustí výrobu, prejde dvomi desiatkami rúk pre zaistenie tej najvyššej kvality.

Expedujeme do dvoch pracovných dní od objednania.

ŠPECIFIKÁCIE

Priemer: 25,5 cm

Výška: 8 cm

Objem: 2,13 l 

Hmotnosť: 0,77 kg

Materiál: liaty hliník, nepriľnavý povrch

Farba: strieborná

VÝHODY A NEVÝHODY

plus

Forma na bábovku je vyrobená z liateho hliníka, ktorý je veľmi kvalitný, odolný, pevný, má dlhú životnosť a je zdravotne nezávadný.

Prémiová kvalita oceňovaná profesionálmi.

Nepriľnavý vnútorný povrch zabraňuje prichytávanie a umožňuje jednoduché vyklopenie bábovky.

Forma má krásny dizajn inšpirovaný vitrážovým oknom.

Jednoduchá údržba ačistenie.

minus

Nie je možné umývať v umývačke riadu.

PRAKTICKÉ RADY

Vhodné do rúry: Áno, do 200 °C

Vhodné do umývačky: Nie

Použitie a starostlivosť

Pred prvým použitím formu nechajte vypáliť v rúre pri 180°C cca 20 minút a po vychladnutí umyte ručne šetrným čistiacim prostriedkom a jemnou hubkou.

Neodporúčame umývanie v umývačke riadu, životnosť nepriľnavej formy by sa skrátila.

Pred každým použitím vytrite rastlinným tukom alebo maslom a vysypte múkou alebo kakaom. Môžete si tiež pomôcť a použiť kuchynský olej v spreji a vysypať múkou.

Formu napĺňajte maximálne do 3/4, predídete tak vykypeniu cesta z formy.

Aby ste zabránili poškodeniu nepriľnavého povrchu, nikdy nepoužívajte kovové náčinie, drôtenky, agresívne čistiace prostriedky a abrazívne hubičky.

 

Recept na klasickú dvojfarebnú bábovku

RECEPT NA KLASICKÚ DVOJFAREBNÚ BÁBOVKU

Ingrediencie
6 vajec, 300 g cukru krupice, 180 g masla + na vymazanie formy, 250 ml vlažného plnotučného mlieka alebo smotany, 1 sáčok vanilkového cukru, 450 g

Postup
1. Formu na bábovku vymažte maslom a vysypte múkou. Rúru predhrejte na 180 °C.

2. Oddeľte žĺtky od bielkov. Žĺtky vyšľahajte s cukrom, pridajte zmäknuté maslo, mlieko alebo smotanu.

3. Ušľahajte z bielkov tuhý sneh. 

4. Zmiešajte múku s práškom do pečiva a vanilkovým cukrom. Zmes vmiešajte do žĺtkovej zmesi a na záver opatrne vmiešajte sneh.

5. Polovicu cesta vlejte do formy. Zvyšok cesta zmiešajte s kakaom a nalejte na svetlé cesto. Pečte asi hodinu, pokiaľ nevyjde špajdla suchá. Potom vyberte bábovku z rúry a nechajte ju chvíľu vychladnúť vo forme. Potom ju vyklopte z formy a dajte ju úplne vychladnúť na mriežke. Podávajte pocukrovanú múčkovým cukrom.

Zdroj receptu a obrázku k receptu: www.apetitonline.cz

Vláčna jablková bábovka s orechami recept

VLÁČNA JABLKOVÁ BÁBOVKA S ORECHAMI

Ingrediencie
100 g hrozienok, 100 ml rumu alebo brandy, 225 g zmäknutého masla + na vymazanie formy, 200 g trstinového cukru, 4 stredne veľké vajcia (o izbovej teplote), 4 lyžice plnotučného mlieka, 300 g hladkej múky, 1 lyžička jedlej sódy, 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva, 2 lyžičky mletej škorice, štipka soli, 150 g vlašských orechov (nasekaných na hrubo), 2 jablká (zbavené jadierok, olúpané, nastrúhané)

Na polevu
100 g trstinového cukru, 2 lyžice masla, 100 ml smotany na šľahanie (31 - 33 %), 50 g vlašských orechov (nasekaných na hrubo)

Postup
1. Sultánky zalejte rumom alebo brandy a nechajte ich napučať. Môžete ich tiež ohriať tesne pod bod varu a nechať vychladnúť - budú mať potom výraznejšiu chuť. Napučané hrozienky sceďte.

2. Predhrejte rúru na 160°C. Formu vymažte rozpusteným maslom a vysypte múkou.

3. Maslo vyšľahajte s cukrom, kým bude zmes svetlá a nadýchaná. Vmiešajte vajcia, mlieko, preosiatu múku zmiešanú s jedlou sódou a kypriacim práškom, škoricou a štipkou soli. Vmiešajte hrozienky, nahrubo nasekané oriešky a nakoniec aj nastrúhané jablká, z ktorých vytlačte prebytočnú tekutinu. Cesto vlejte do formy a uhlaďte povrch. Pečte cca 50 minút, pokiaľ špajdľa z cesta nevyjde čistá.

4. Upečenú bábovku nechajte chvíľu chladnúť vo forme, až potom ju vyklopte a nechajte ju na mriežke celkom vychladnúť.

5. Na polevu: dajte do rajnice, cukor, maslo, smotanu a pomaly zahrievajte, pokiaľ sa cukor nerozpustí. Varte do tej doby, ako vznikne hladká karamelová poleva. Nakoniec vmiešajte nasekané orechy a prelejte polevu cez bábovku. Pred podávaním nechajte polevu poriadne zaschnúť. 

Zdroj receptu a obrázku k receptu: www.apetitonline.cz

ČO ĎALEJ?

Páči sa vám tento produkt? Skvelé! Pridajte ho do košíka a pokračujte v nákupe.

Nevyhovuje? Skúste sa pozrieť na ostatné produkty značky Nordic Ware alebo na podobné produkty ďalších značiek.

Dodatočné parametre

Kategória: Formy na bábovku
Záruka: doživotná

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Nordic Ware je americká spoločnosť s tradíciou od roku 1946. V ich sortimente nájdete pomôcky na pečenie, varenie, kuchynské náčinie, doplnky na stolovanie a pre prípravu jedál vonku (napr. grilovanie). Ich výrobky sú vyrobené z kvalitných materiálov, majú krásny dizajn, sú funkčné a trvanlivé.