Filetovací nôž 18 cm ZWILLING® Diplôme

Kód: ZW54203181
Značka: ZWILLING
€156
Vypredané
Položka bola vypredaná…

Filetovací nôž ZWILLING® Diplôme má dlhú, štíhlu a predovšetkým pružnú čepeľ s rovným ostrím. Je to dokonalý pomocník na čistenie a filetovanie rýb.

Detailné informácie

Podrobný popis

Filetovací nôž ZWILLING® Diplôme má dlhú, štíhlu a predovšetkým pružnú čepeľ s rovným ostrím. Je to dokonalý pomocník na čistenie a filetovanie rýb.

Séria ZWILLING ® Diplôme

  • Krásne nože so špičkovým výkonom vyrobené v Japonsku
  • Kombinujú inovatívnu nemeckú technológiu a japonské know-how
  • Vyrobené v spolupráci s majstrami kuchármi z Le Cordon Bleu
  • Ostrý uhol hrany 20° pre originálnu japonskú ostrosť
  • Ergonomická rukoväť s tromi nitmi na neúnavnú prácu
  • Špeciálny tvar chrániča so skráteným kovaním
  • Hladký prechod medzi ochranným krytom a rukoväťou
  • Vysokokvalitná oceľová čepeľ vyrobená s japonskou presnosťou
  • Špeciálna oceľ FC-61 na mimoriadne presné a jemné rezanie
  • Vysoká tvrdosť približne 61 HRC podľa Rockwella
  • Honbazuke - jedinečné trojfázové japonské ručné brúsenie a honovanie
  • Odporúča sa ručné umývanie, kvalitné nože nie sú vhodné do umývačky riadu

Séria nožov ZWILLING ® Diplôme bola vyrobená v modernom dizajne s jemnými líniami. Dynamický tvar rukoväte je mimoriadne dobre prepracovaný . Svojimi tromi nitmi odkazuje na tradíciu klasických kovaných nožov, ale zároveň dodáva celku modernosť svojím dômyselným tvarom záštity, ktorá nadväzuje na skosenú pätu rukoväte. Ergonomická rukoväť s bezšvovou povrchovou úpravou zaručuje veľmi pohodlné držanie pre neúnavnú prácu.

Nože ZWILLING ® Diplôme si vďaka ich elegantným líniám, vynikajúcemu rezu a pohodlnému držaniu zamilujete od prvej minúty používania. Ide o výnimočné, veľmi ostré nože s dlhotrvajúcou čepeľou vhodné pre začiatočníkov aj profesionálov, vyvinuté v spolupráci so svetoznámou kuchárskou školou Le Cordon Bleu. Nože tak spĺňajú vysoké nároky majstrov kuchárov.

Použité technológie a materiály

Jadro je vyrobené z dvojito kalenej chrómovej ocele FC-61. Vlastnosti ocele sa na účely výroby nožov ďalej zlepšujú špeciálnou patentovanou metódou kalenia FRIODUR®, pri ktorej sa oceľ po zahriatí na teplotu viac ako 1 000 °C a zakalení zmrazí na -70 °C a potom sa ešte dvakrát zahreje na teplotu približne 250 °C. Výsledná molekulárna štruktúra významne zvyšuje tvrdosť, húževnatosť a odolnosť noža proti korózií.

Tradičné ručné ostrenie Honbazuke je overené stovkami rokov práce majstrov nožiarov. Ide o viacstupňový proces brúsenia, pri ktorom sa nôž najprv nabrúsi pomocou vertikálneho a horizontálneho rotujúceho brúsneho kameňa a nakoniec sa čepeľ vyleští koženým honovacím pásom. Symetrický brus zaručuje ľahký prienik surovinami.

Stabilné ostrie a dokonalá geometria noža prináša výnimočnú rezivosť a presné ovládanie v reze. Celkový ostrý uhol 20° poskytuje ešte väčšiu ostrosť, takže krájanie je príjemnejšie. Tvar kolísky pomáha intuitívne používať nôž pre ľahké a presné rezanie.

Záštita je integrovaná ako súčasť čepele z jedného kusu ocele, čo zabezpečuje správne rozloženie hmotnosti, chráni prsty pred skĺznutím na čepeľ a zabezpečuje presné ovládanie noža. Kovanie na záštite bolo na ZWILLING ® Diplôme nožiach skrátené pre pohodlnejší úchop a väčšiu obratnosť.

Ergonomická rukoväť je vyrobená z odolného syntetického materiálu, ktorý je nerozbitný, odolný proti nárazu či potravinovým kyselinám. Možno ho umývať v umývačke riadu. Priebežná stopka je plne skrytá. Dokonalé spojenie jednotlivých častí zabraňuje zachytávaniu usadenín a baktérií.

Údržba nožov ZWILLING

Nože s plastovými rukoväťami je možné umývať v umývačke riadu, ale odporúča sa umývať ich ručne, čo je šetrnejšie k nožu. Ak uprednostňujete umývanie v umývačke riadu, majte na pamäti, že vysokokvalitné nože sa môžu poškodiť, ak sa počas umývania dostanú do kontaktu s inými príbormi, hrncami alebo panvicami. Pri vkladaní riadu do umývačky riadu je preto nevyhnutné skontrolovať, či sa čepele nožov nemôžu dotýkať iných predmetov. Výrobca tiež odporúča úsporný program s maximálnou teplotou 55 °C pre možné použitie v umývačke riadu.

Brúsenie nožov ZWILLING

Každý nôž je potrebné z času na čas nabrúsiť. Na ostrenie nožov ZWILLING ® Diplôme sú vhodné brúsne kamene TWIN Stone Pro a TWIN Finishing Stone Pro. Ponúkame aj originálne brúsenie priamo u výrobcu - môžeme zabezpečiť zaslanie noža na adresu ZWILLING J. A. Henckels v Nemecku. V prípade potreby vám môžeme odporučiť aj nožiarstvo so skúsenosťami s brúsením nožov ZWILLING v Prahe.

Dodatočné parametre

Kategória: Filetovacie nože
Záruka: 2 roky
Hmotnosť: 0.2 kg
Farba: Čierna
Materiál: Nerezová oceľ
Rozmer: 18 cm
Dĺžka čepele: 18 cm
Typ produktu: Filetovací nôž
Séria: ZWILLING Diplôme
Margin: E
Položka bola vypredaná…

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: