7 sladkých receptov s čokoládou Callebaut

Čokoláda Callebaut

Čokoláda Callebaut sa vyrába iba z tých najkvalitnejších ingrediencii a patrí medzi najlepšie belgické čokolády. Viac ako 100 rokov je vyrábaná v srdci Belgicka a s vášňou, ktorá je predávaná z generácie na generáciu. Čokoládu Callebaut využívajú šéfkuchári a majstri cukrári vďaka vynikajúcej chuti. Čokoládové dukátiky sú ideálne na varenie, pečenie, prípravu sladkých dezertov (čokoládová pena, fondán, zmrzlina, cupcake, torta sacher atď.), krémov, ganache, domácich praliniek, na horúcu čokoládu alebo do fontány. Pripravili sme pre vás 7 úžasných sladkých dezertov z tejto luxusnej čokolády.

Bílá čokoláda Callebaut 1 kg Hořká čokoláda Callebaut 1 kg Mléčná čokoláda Callebaut 1 kg Zapékací miska na Creme Brulee 8,5 cm Sada dvou lžic s teploměrem Küchenprofi

Biela čokoláda
Callebaut
13,99 €

Horká čokoláda
Callebaut
13,99 €

Mliečna čokoláda
Callebaut
13,99 €

Zapekacia miska na Creme Brulee
2,19 €

Sada dvoch lyžíc s teplomerom Küchenprofi
39,99 €

Do košíku

Do košíku

Do košíku

Do košíku

Do košíku

Čokoládová pena

Čokoládová pena s mätou

Ingrediencie
1 l mlieka, 800 g horkej čokolády Callebaut, čerstvé mätové listy

Postup
1. Mlieko zahrejte. Mätové lístky namočte v mlieku a nechajte ich nasiaknuť. Mlieko nechajte vychladnúť a potom ho prepasírujte cez sitko. 

2. Čokoládu rozpustite vo vodnom kúpeli a potom ju premiešajte s mätovým mliekom. Nalejte do misiek a nechajte cez noc vychladnúť v chladničke. Podávajte ozdobené s čerstvým mätovým lístkom obalený v cukre.

TIP: Pokiaľ máte radi penu sladšiu, môžete ju skúsiť pripraviť aj z mliečnej čokolády.

Horúca čokoláda so škoricou

Ingrediencie
250 ml mlieka, 1 ks celej škorice, 175 g horkej čokolády Callebaut

Postup
1. Zahrejte mlieko so škoricou a prikryte alobalom. Po 15 minútach znovu zahrejte. Vyberte škoricu.

2. Pridajte čokoládu. Pokiaľ je čokoláda moc hustá, zreďte ju mliekom alebo vodou.

Čokoládové brownies

Čokoládový lávový koláč

Ingrediencie
700 g horkej čokolády Callebaut, 500 g masla, 10 celých vajec, 10 vaječných žĺtkov, 250 g cukru, 100 g preosiatej múky

Postup
1. Rozpustite čokoládu a maslo vo vodnom kúpeli.

2. Vajcia, žĺtky a cukor rozmiešajte v mixéry, pokiaľ nevznikne svetlá pena. Potom vmiešajte vychladnutú čokoládovú zmes a na záver opatrne vmiešajte preosiatu múku.

3. Zmes rozdeľte do formičiek vymazaných maslom a vysypaných kvalitným holandským kakaom. Pečte v rúre vyhriatej na 200 °C cca 6 minút (vyskúšajte najskôr jeden pre odhad správnej teploty a času a potom upečte zvyšok). Lávový koláč by mal ostať vo vnútri tekutý, ale povrch by mal byť pevný. Podávajte napríklad s brusinkovým sorbetom a lieskovými orieškami.

Čokoládové brownies

Ingrediencie
300 g masla, 240 g cukru, 225 g horkej čokolády Callebaut, 4 veľké vajcia, 150 g múky, 240 g pražených celých lieskových orechov

Postup
1. Čokoládu rozpustite vo vodnom kúpeli a nechajte vychladnúť. Z masla, 120 g cukru a rozpustenej čokolády vyšľahajte krém.

2. Z vajec a 120 g cukru vyšľahajte svetlú penu a primiešajte ju k čokoládovej zmesi.

3. Na záver opatrne vmiešajte preosiatu múku a pražené orechy.

4. Vylejte do formy a pečte v predhriatej rúre na 180 °C asi 12 minút. Vo vnútri by malo brownies ostať vláčne.

Makronky z bielej čokolády

Makronky z bielej čokolády 

Ingrediencie
500 g zmes múčkového cukru a mandľového prášku v pomere 1 : 1, 6 bielkov zo stredne veľkých vajec, 225 g cukru krupice, 60 ml vody

Na krém
200 g mascarpone, 100 g múčkového cukru, 160 g bielej čokolády Callebaut

Postup
1. Rozmixujte zmes múčkového cukru a mandľového prášku s 3 bielkami, až vznikne mandľová pasta.

2. Cukor zahrejte na 118 °C a nalejte ho do z polovice vyšľahaných bielkov. Vlažný krém vmiešajte do mandľovej pasty a miešajte tak dlho, pokiaľ nevznikne lesklá a homogénna hmota.

3. Na pečiaci papier vytvorte zo zmesi pomocou cukrárskeho sáčku rovnako veľké makrónky. Párkrát buchnite plechom o stôl alebo o linky, aby ste sa zbavili vzduchovýh bubliniek. Nechajte zaschnúť. Potom pečte v rúre vyhriatej na 160°C asi 20 minút.

4. Na krém rozpustite vo vodnom kúpeli bielu čokoládu a nechajte ju trochu vychladnúť. Potom ju zmiešajte s mascarpone vyšľahaným s cukrom. Upečené makronky plňte krémom.

Crème brûlée z tmavej čokolády

Ingrediencie
1 l smotany (33%), 200 g horkej čokolády Callebaut, 1 vaječný žĺtok, 200 g cukru

Postup
1. V teplej smotane rozpustite bielu čokoládu. 

2. Vyšľahajte žĺtok s cukrom do svetlej peny. Potom do nej vmiešajte smotanovú zmes, zahrejte na 80°C, prepasírujte cez jemné sitko a nalejte do formičiek. Nechajte ztuhnúť v chladničke cez noc.

3. Pred podávaním posypte cukrom a rozpustite ho flambovacou pištoľou. Vznikne cukrová pasta.

Panna cotta s citrónom a bielou čokoládou

Panna cotta s citrónom a bielou čokoládou

Ingrediencie
380 g mlieka, citrónová kôra podľa chuti, 60 g želatíny (plátky), 200 g bielej čokolády Callebaut, 380 g na polovicu vyšľahanej smotany (33%)

Na karamelizovaný banán
4 banány, 400 g cukru, 200 g smotany (33%), 1 vanilkový lusk, mletý koriander podľa chuti. 

Postup
1. Zvarte mlieko. Dajte ho bokom a vmiešajte citrónovú kôru. Nechajte ju máčať.

2. Medzitým rozpustite bielu čokoládu vo vodnom kúpeli. Plátky želatíny zalejte trochou teplej vody a nechajte ju napučať (prípadne rozpustite v mikrovlnej rúre). Rozpustenú želatínu vmiešajte do čokolády, prilejte smotanu a poriadne rozmiešajte (aby tam neostali hrudky). Nevarte, iba zahrievajte, tak aby ste v zmesi udržalli prst. Zmes rozdeľte do formičiek a nechajte cez noc ztuhnúť v chladničke.

3. Pred podávaním si pripravte karamelizovaný banán. Zvarte smotanu s vyškriabanými semienkami z vanilkového lusku (lusk namáčajte pokojne tiež, ale potom ho vyberte) a koriandrom. Z cukru pripravte karamel, prelejte smotanou (o izbovej teplote), pridajte kolieska banánu a varte do mäkka, ale aby banán držal tvar. Podávajte s vychladnutou panna coottou s teplým karamelizovaným banánom.

Zdroj receptov a obrázkov k receptom: www.callebaut.com