Biele ryžové víno 750 ml

Kód: 4275
€4,99 €4,12 bez DPH €0,67 / 100 ml
Ihneď k odoslaniu

Biele ryžové víno obsahuje 12% alkoholu a je určené na pitie. Môžete ho ale použiť aj pri varení. V tomto prípade pridajte ešte soľ.

Pripravte si s týmto ryžovým vínom polievku s hovädzím mäsom a hubami.

Bannery_recepty_short_description_asie_SK

Detailné informácie

Podrobný popis

1SK_Lepek

POPIS

Biele ryžové víno je vhodné na pitie. Môžete ho ale použiť aj na varenie, v tom prípade ale odporúčame pridať soľ. Ryžové víno využijete najmä v ázijskej kuchyni.

ŠPECIFIKÁCIE

Zloženie: lepivá ryža, voda, pšenica

Alergény: Obsahuje lepok

Obsah alkoholu: 12 % 

Objem: 750 ml

Krajina pôvodu: Čína

PRAKTICKÉ RADY

Skladujte na suchom, chladnom a tmavom mieste. Spotrebujte pred dátumom uvedeným na obale. Pred použitím pretrepte.

ROZDIEL MEDZI RYŽOVÝM VÍNOM MIRIN A SAKÉ

Mirin a saké sú japonské ryžové vína. Saké je ašak určené na pitie a mirin na varenie. Existuje aj saké na varenie, ktoré je lacnejšie a obsahuje mnoho soli, a tak sa nedá piť. Pokiaľ potrebujete použiť do receptu klasické saké, tak do neho stačí pridať soľ. Mirin je sladké a obsahuje menej alkoholu ako saké. Pokiaľ chcete v recepte nahradiť mirin, môžete použiť ryžový ocot s 1/2 lyžice cukru na každú lyžicu ryžového octa.

Polievka s hovädzím mäsom

POLIEVKA S HOVÄDZÍM MÄSOM A HUBAMI

Ingrediencie
250 g hovädzieho rump steaku nakrájaného na veľmi tenké plátky, 8 celých sušených húb shiitake, 6 hrnčekov hovädzieho vývaru, 1/4 hrnčeka svetlej sójovej omáčky, 4 jarné cibuľky nakrájané na hrubo + na ozdobenie, 5 cm dlhý kúsok čerstvého zázvoru nakrájaný nahrubo, 1 cesnaková palica rozkrojaná na polovicu, 4 malé hlávky bok choy (Pak choi) nakrájané na 3 cm kúsky, 2 lyžice ryžového vína mirin, 300 g sušených udon rezancov, sezamové semienka na ozdobenie, sezamový olej k servírovaniu.

Postup
1.  Sušené huby shiitake dajte do misky a prelejte ich vriacou vodou. Prikryte ich a nechajte ich zmäknúť.

2. Hovädzí vývar premiešajte so sójovou omáčkou, pridajte jarnú cibuľku, zázvor, cesnak a priveďte k varu. Na miernom ohni varte asi 10 minút, pokiaľ sa nerozvinú všetky vône. Potom premiešajte pevné zložky a vráťte hrniec na sporák. Huby sceďte, odrežte tvrdé nožičky a nakrájajte klobúčiky na širšie plátky. Potom huby pridajte do polievky. Pokiaľ chcete výraznú chuť, môžete vliať aj vodu z húb. Opäť priveďte k varu, potom pridajte pak choi a varte zhruba 2 minúty, pokiaľ nepovolí. Potom prilejte ryžové víno mirin a polievku ochuťte.

3. Medzitým uvarte rezance podľa návodu, sceďte a rozdeľte do misiek. Do každej misky dajte plátky hovädzieho mäsa, prelejte horúcou polievkou, ozdobte jarnou cibuľkou, sezamovými semienkami a pokvapkajte sezamovým olejom. Servírujte horúce. Na dochutenie použite sójovú omáčku a prípadne strúhaný čerstvý zázvor.

Zdroj receptu a obrázku k receptu: www.taste.com.au

ČO ĎALEJ?

Páči sa vám tento produkt? Skvelé! Pridajte ho do košíka a pokračujte v nákupe.

Nevyhovuje vám? Skúste sa pozrieť na podobné produkty.

Dodatočné parametre

Kategória: Ázijské potraviny
Alergény - lepok: obsahuje
Objem: 750 ml

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: