Krájače na syr
Krájače na syr – Poskytnú vám hladký plátok vášho polotvrdého a tvrdého syra
Krájač na syr – Osthyvel
Krájač na syr, ktorý sa vo švédčine označuje aj ako Osthyvel, je typ kuchynského krájača špeciálne navrhnutý na krájanie polotvrdých a tvrdých syrov.
Moderný krájač na syr vynašiel Thor Bjørklund v roku 1925 v Nórsku a jeho dizajn vychádzal z tesárskeho lietadla.
V Kulina nájdete mnoho druhov krájačov syra (vrátane tých, ktoré sú založené na originálnom Ostehvel) od špičkových výrobcov ako Fiskars a Zwilling. Uistite sa, že krájač syra, ktorý si vyberiete, zodpovedá typu syra, ktorý chcete krájať, podávať alebo jesť najčastejšie. A ak ste fanúšikom syra a pridávate ho do svojich cestovinových jedál, môžete si tiež pozrieť našu kolekciu kuchynských strúhadiel , kde nájdete skvelé strúhadlá na syr.
Ktoré druhy syra môžete krájať krájačom na syr?
Krájač na syr možno použiť na krájanie niekoľkých druhov syra, ako napríklad:
Tvrdé syry: Použitie krájača na syr je najlepšou možnosťou na krájanie tvrdých syrov, ako je čedar, parmezán a gouda. Tieto syry je možné krájať na hrubé alebo tenké plátky, podľa vašich preferencií.
Polotvrdé syry: Krájač na syr možno použiť aj na krájanie polotvrdých syrov, ako sú švajčiarsky, Havarti a provolone. Na krájanie môžu vyvinúť trochu väčší tlak, pretože sú o niečo mäkšie ako tvrdé syry.
Pre druhy mäkkých syrov si pozrite našu kolekciu nožov na syr , ktoré môžete použiť na krájanie a servírovanie syra počas večere s priateľmi. Ak chcete naservírovať svoj francúzsky alebo taliansky výber syra tým najlepším možným spôsobom, pozrite si aj výber syrov a tapas dosiek , ktoré ponúkame v Kulina.
Ako nakrájať syr?
Nakrájaný syr môžete použiť na prípravu sendvičov alebo ako občerstvenie alebo dezert pre vašich hostí. Bez ohľadu na to, na čo chcete syr použiť, mali by ste ho nakrájať tak, aby vyzeral chutne. Tu je niekoľko tipov, ako na to:
Položte blok syra na dosku na krájanie. Odstráňte a zlikvidujte všetok obal, ktorý by mohol pokrývať syr.
Nakrájajte blok syra pomocou krájača na syr alebo noža. Špeciálna konštrukcia krájača na syr zabraňuje jeho prilepeniu a zabezpečuje, aby všetky plátky mali rovnakú hrúbku. Odrežte ho jediným hladkým ťahom.
Pokračujte, kým nenakrájate dostatok syra pre hostí. Zvyšnú časť syra môžeme uchovať v chladničke na neskôr. Uistite sa, že ste syr, ktorý chcete podávať, vybrali aspoň niekoľko hodín pred podávaním. Syr sa musí zohriať, aby sa uvoľnila plná vôňa.